Sorgun Tabiat Parkı Sonbaharda Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika
Turizm

Sorgun Tabiat Parkı Sonbaharda Ziyaretçilerini Bekliyor

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Tabiat Parkı, sonbahar mevsiminde eşsiz doğasıyla görenleri kendisine hayran bıraktırıyor. Park, karaçam ormanları ve geniş çayırlarıyla doğa tutkunlarını cezbediyor.

16.11.2023 10:22  Güncelleme: 10:26

Sorgun Tabiat Parkı sonbaharda ziyaretçilerini bekliyor

ANKARA - Güneyinde karaçam ormanları batısında ise geniş çayırların yer aldığı Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Tabiat Parkı, sonbahar mevsiminde eşsiz doğasıyla görenleri kendisine hayran bıraktırıyor.

Ankara'da "sakin şehir" unvanıyla tanınan Güdül ilçesi, Sorgun Tabiat Parkına ev sahipliği yapıyor. Parkın merkezinde yer alan sorgun göletinin güneyindeki karaçam ormanları ile batısındaki geniş çayırlar, insanları doğaya aşık bırakıyor. Yılın her mevsimi farklı güzellikler barındıran tabiat parkı ve çevresi, sonbahar mevsiminde büründüğü renk cümbüşü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hayranlık uyandıran yapısıyla Türkiye'nin birçok noktasından gelen kampçıları da ağırlayan bu doğa harikası, Ankara'nın merkezine sadece 105 kilometre mesafede yer alıyor.

Doğa turizmi odaklı faaliyetler için çevresinde son derece uygun alanlar içeren bu doğa harikası; piknik, çadırlı veya karavanlı kamp, bungalov tipi yapılarda konaklama, manzara seyir, yürüyüş ve koşu imkanı da sunuyor. Ankara'da çekim merkezi haline gelen Sorgun göleti, yılın her zamanı çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Sorgun Tabiat Parkı Sonbaharda Ziyaretçilerini Bekliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Sorgun Tabiat Parkı Sonbaharda Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement