Adana'da Hissedilen Sıcaklıkta Güneşte Adana Tostu Hazırlandı - Son Dakika
Yaşam

Adana'da Hissedilen Sıcaklıkta Güneşte Adana Tostu Hazırlandı

Adana'da hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi aşması üzerine tostçu Mahmut, güneşte ısınan sac tavada sucuk ve yumurta pişirerek Adana tostu hazırladı. Tost, güneşin altında 2 saat bekletilen sacda pişirildikten sonra ekmekle buluşturulup ütüyle preslendi. Adana'da ilk defa bu sıcakta Adana tostu hazırlandı ve oldukça lezzetli olduğu belirtildi. Tostçu Mahmut, Almanya Köln'de açacakları ikinci şubeleriyle bu lezzeti daha da yayacaklarını söyledi.

15.08.2023 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi aştığı Adana'da güneşte ısınan sac tavada sucuk ve yumurta pişirerek Adana tostu hazırlandı.

Tostçu Mahmut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca ile Mahmut Kurt, Basra sıcaklarıyla birlikte hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi aştığı kentte güneş altında ısınan sacda sucuk ve yumurta pişirerek Adana Tostu hazırladı. Güneşin altında 2 saat bekletilen sacda pişen ürünleri ekmekle buluşturup ütüyle presleyen Karaca ile Kurt daha sonra bu tostu afiyetle yedi. Adana'da ilk defa bu sıcakta Adana Tostu hazırladığını dile getiren Mahmut Kurt, 'Çok gurur duyuyorum, tost da oldukça lezzetli hale geldi. Bütün herkes bu memleketin sıcağını görsün, yandık' dedi.

HAVA SICAKLIĞINI GÖSTERMEK İSTEDİK

Mehmet Karaca ise kentin tarihe geçecek sıcaklar yaşadığını vurgulayarak, 'Nasıl bir şehirde yaşadığımızı insanlara göstermek için hava sıcaklığı ile tost pişirdik. Hep ateş üzerinde pişirdiğimiz tostu, Adana'nın güneşinde 2 saat önce ısıtmış olduğumuz sac tavanın üzerinde pişirdik. Bu sıcakta piştiği için sonuçtan memnunuz, afiyetle yedik. Yüzde 80 civarında güzel bir sonuç aldık. Sac biraz daha sıcakta beklese kalan yüzde 20'lik sonucu da karşılardık. Çok yakında Almanya Köln'de açacağımız Avrupa'daki ikinci şubemizle bu lezzeti daha da yayacağız' diye konuştu. (DHA)

Adana\'da Hissedilen Sıcaklıkta Güneşte Adana Tostu Hazırlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Adana'da Hissedilen Sıcaklıkta Güneşte Adana Tostu Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement