Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi Türk Bayrağı renklerine büründü - Son Dakika
Yaşam

Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi Türk Bayrağı renklerine büründü

Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi Türk Bayrağı renklerine büründü

BEDAŞ, Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi'ndeki sokak aydınlatmalarını Türk Bayrağı'nın renklerine çevirdi. Aydınlatmalar, 10 Kasım'a kadar kırmızı-beyaz olarak yanacak.

28.10.2023 11:40  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi'nin sokak aydınlatmalarının ışıklarını Türk Bayrağı'nın renklerine çeviren BEDAŞ, 10 Kasım tarihine kadar caddeyi 'kırmızı-beyaz' aydınlatacağını duyurdu.

BEDAŞ, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1927 yılından itibaren Türkiye'ye gelen yabancı devlet adamlarını ve yabancı heyetlerini ağırladığı ve son günlerini geçirdiği Dolmabahçe Sarayı'nın da bulunduğu Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi'nin aydınlatmalarını Türk Bayrağı'nın renklerine çevirdi. Caddedeki sokak lambaları 27 Ekim'den 10 Kasım gününe kadar kırmızı beyaz yanacak.

"CUMHURİYETİMİZE DUYDUĞUMUZ DERİN SEVGİYİ İFADE ETMEK İSTEDİK"

Türkiye'nin aydınlık geleceğine hizmet etmek hedefi ile çalıştıklarını söyleyen BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, "Bu özel aydınlatma ile ülkemize, Cumhuriyetimize duyduğumuz derin sevgiyi ifade etmek istedik. Cumhuriyet'in kazanımları ile çağdaş uygarlık yolunda ilerliyor ve 100'üncü yılın mutluluğunu yaşıyoruz. Umarız ki bayrağımızın renkleri ile yaptığımız bu aydınlatmalar, bu tarihi anın coşkusunun ışığı olur" dedi. Yiğit, İstanbul Valiliği'nin izni ile yapılan aydınlatmalardaki renk değişikliğinin yaya ve araç trafiğine olumsuz etkisi olmayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi Türk Bayrağı renklerine büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement