Datça'da Elektrik ve Su Kesintisi Sorunu Giderildi - Son Dakika
Yaşam

Datça'da Elektrik ve Su Kesintisi Sorunu Giderildi

Datça\'da Elektrik ve Su Kesintisi Sorunu Giderildi

Muğla'nın turistik ilçesi Datça'da yaşanan elektrik ve su kesintisi sorunu, ilgili kurumların çalışmaları sonucunda çözüme kavuşturuldu. Pandemi sonrası artan nüfus ve aşırı sıcaklar nedeniyle elektrik tüketiminde artış yaşandı. Elektrik trafolarının patlaması sonucu elektrikler kesildi ve yaklaşık 2 saat sonra sular da kesildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve elektrik dağıtım şirketi yetkilileri, hızlı bir şekilde çalışarak sorunu çözdü. Elektrikler dün saat 12.25'te verilirken, sular ise akşam saatlerinde çeşmelerden akmaya başladı.

18.07.2023 12:10  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Datça'da yaşanan elektrik ve su kesintisi sıkıntısı, ilgili kurumların çalışmalarının ardından giderildi.

Pandemi sonrası yaşanan yoğunluk nedeniyle nüfusu 25 binden 50 bine ulaşan Datça'da aşırı sıcaklar nedeniyle elektrik tüketiminde artış yaşanıyor. Klima kullanımından kaynaklı bazı elektrik trafoları patladı ve önceki gün saat 20.00 sıralarında elektrikler kesildi. Karanlığa gömülen ilçede yaklaşık 2 saat sonra da sular kesildi. Elektrik dağıtım şirketi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, yerli-yabancı turistler ile vatandaşların tepkileri üzerine çalışmalarını hızlandırarak sorunu çözüme kavuşturdu. Dün saat 12.25 itibarıyla ilçe genelinde elektrik verilirken, sular ise akşam saatlerinde çeşmelerden akmaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Son dönemde normalin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından dolayı başta Datça olmak üzere kentimizin farklı noktalarında aşırı enerji tüketiminden kaynaklı elektrik arızaları ve uzun süreli elektrik kesintileri meydana gelmiştir. Özellikle su ikmalinin yer altı su kaynaklarıyla yapıldığı bölgelerde elektrikli pompalar kullanıldığından elektrik kesintileri su ikmalini de olumsuz etkilemiştir. Elektrik kesintilerine ilgili kuruluşun müdahalesinin yanında MUSKİ olarak jeneratör takviyesi yapılarak vatandaşlarımızın kısa sürede su ikmalinin yapılması için gerekli tedbirler alınmıştır. Şu an için sistem normale dönmüş üst kotlara suyun ulaşması beklenmektedir" denildi.

Elektrik dağıtım şirketinden yapılan açıklamada ise Datça genelinde enerjisiz bölgenin kalmadığı bildirildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Datça'da Elektrik ve Su Kesintisi Sorunu Giderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement