Engelsiz Kafe'de Özel Gereksinimli Bireylerin Hazırladığı Yiyecekler Müşterilerle Buluşuyor - Son Dakika
Yaşam

Engelsiz Kafe'de Özel Gereksinimli Bireylerin Hazırladığı Yiyecekler Müşterilerle Buluşuyor

Engelsiz Kafe\'de Özel Gereksinimli Bireylerin Hazırladığı Yiyecekler Müşterilerle Buluşuyor

Sapanca ilçesinde açılan aşçılık kursuna katılan özel gereksinimli bireyler, usta öğreticilerin desteğiyle kek, pizza ve kurabiye gibi yiyeceklerin yapımını öğreniyor. Bu yiyecekler, engelsiz kafede müşterilerin beğenisine sunuluyor. Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen kurs, özel bireylerin topluma kazandırılması ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenleniyor. Dernek üyesi olmayan özel gereksinimli bireyler de kursa başvurarak katılabiliyor.

03.08.2023 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde aşçılık kursuna katılan özel gereksinimli bireylerin, usta öğreticilerin desteğiyle hazırladıkları yiyecekler "engelsiz kafe"de müşterilerle buluşuyor.

Sapanca Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Merkezince (SODAM) özel bireylerin topluma kazandırılması, el becerilerinin geliştirilmesi ve mesleki kazanım elde etmelerini sağlamak amacıyla aşçılık kursu açıldı.

Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle Sapanca Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursa katılan 12 özel birey, hafta içi her gün usta öğreticilerden kek, pizza ve kurabiye gibi yiyeceklerin yapımını öğreniyor.

Özel bireylerin zahmetle ürettiği yiyecekler, engelsiz kafede müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Dernek Başkanı Cemil Ertuğ, üyelerin desteğiyle güzel çalışma yapıldığını belirterek desteğini esirgemeyen Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat'a, SODAM görevlilerine ve usta öğreticilere teşekkür etti.

Ertuğ, dernek üyesi olmayan özel gereksinimli bireylerin de SODAM'a başvurarak kursa katılabileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Engelsiz Kafe'de Özel Gereksinimli Bireylerin Hazırladığı Yiyecekler Müşterilerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement