Erzin earthquake victims demand solution as housing project on disputed land is suspended - Son Dakika
Yaşam

Erzin earthquake victims demand solution as housing project on disputed land is suspended

A housing project planned to be built on a pasture area for earthquake victims in Erzin district of Hatay was suspended after the tenant obtained a stay of execution. The earthquake victims demanded that the houses be built on the pasture area belonging to the village as soon as possible. 120 households from Kuyuluk and Kızlarçayı neighborhoods in Erzin were damaged in the earthquake on February 6. The 246-acre pasture area belonging to the neighborhood was leased a few years ago. After the earthquake, it was decided to build houses for earthquake victims in such areas. The ground survey of the area was carried out by AFAD officials and then the lease of the pasture tenant was unilaterally terminated by the Hatay Governorship. However, when the tenant of the pasture area applied to the court and obtained a stay of execution, the planned housing project was suspended. Earthquake victims from Kuyuluk and Kızlarçayı neighborhoods held a press conference on the issue. Dede Boztaş, 90, said that the pasture was a village pasture area and that housing should be built for earthquake victims as soon as possible without causing any harm.

22.06.2023 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konut yapılacak alan davalık oldu, Erzinli depremzedeler çözüm istedi

HATAY - Hatay'ın Erzin ilçesinde yaşayan depremzedeler için mera alanına yapılması planlanan konut projesi, kiracının yürütmeyi durdurma kararı almasıyla askıya alındı. Depremzedeler, köye ait olan mera alanına bir an önce konutların yapılmasını istedi.

Erzin ilçesine bağlı Kuyuluk ve Kızlarçayı Mahallesi'nden 120 hane, 6 Şubat'ta yaşanan depremde hasar aldı. Mahalleye ait 246 dönüm mera alanı ise birkaç yıl önce kiraya verildi. Deprem sonrası bu tür alanlara depremzedeler için konut yapılması kararlaştırıldı. AFAD yetkililerince söz konusu yerin zemin etüdü yapıldı ve daha sonra Hatay Valiliği tarafından mera kiracısının sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Ancak mera alanının kiracısı mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı alınca planlanan konut projesi askıya alındı.

Konuyla ilgili Kuyuluk ve Kızlarçayı Mahallesi'nden depremzede vatandaşlar toplanarak basın açıklamasında bulundu.

Depremzede Burak Küpeli, depreminin ardından Kuyuluk ve Kızlarçayı halkından yaklaşık 120 hanenin birinci derecede hasar aldığını belirterek, "O günden bu yana depremzedeler çadırlarda ve konteynerlerde zor şartlarda yaşam mücadelesi vermekte. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buraya konut yapılması için ihaleye çıkmış ve yüklenici firma 3 gün önce levhasını dikti. Ne yazık ki levha birileri tarafından 3-5 saat sonra yerinden sökülerek yok edildiği görüldü" dedi.

90 yaşındaki Dede Boztaş de meranın köye ait bir mera alanı olduğunu depremzedeler için bir an önce konut yapılması mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

(ELF-HİV-ŞG-Y)

Erzin earthquake victims demand solution as housing project on disputed land is suspended
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Erzin earthquake victims demand solution as housing project on disputed land is suspended - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement