Fadlum Stream, which gives its color to Kızılırmak, overflows with increasing rains - Son Dakika
Yaşam

Fadlum Stream, which gives its color to Kızılırmak, overflows with increasing rains

Fadlum Stream, which gives its name to Kızılırmak, Turkey's longest river, has overflowed again with the melting of snow and increasing rains. The visual feast experienced at the point where Fadlum Stream and Kızılırmak merge offers a magnificent view. Last year, Kızılırmak and its branches, which originate from Kızıldağ in Sivas' Imranlı district and flow into the Black Sea in Bafra district of Samsun with a length of 1,355 km, had almost dried up due to the drought. Fadlum Stream, which had reached the point of drying up, has overflowed again this year with the melting of snow and increasing rains. Fadlum Stream, which flows in a reddish color due to the soil structure of the surrounding fields, flows into Kızılırmak, Turkey's longest river. The color feast experienced at the point where Fadlum Stream merges with Kızılırmak mesmerizes those who see it.

14.06.2023 23:14

Kızılırmak'a rengini veren Fadlum Çayı, artan yağmurlarla coştu

SİVAS Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'a adını veren Fadlum Çayı, karların erimesi ve yağmurların artmasıyla birlikte yeniden coştu. Fadlum Çayı ile Kızılırmak'ın birleştiği noktada yaşanan renk cümbüşü, görsel şölen sunuyor.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde bulunan Kızıldağ'dan doğan ve Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz'e dökülen, bin 355 km uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak ve kolları son yıllarda etkili olan kuraklıkla geçtiğimiz yıl adeta kuruma noktasına gelmişti.

Kuruma noktasına gelen ve bu yıl karların erimesi ve yağmurların artmasıyla Fadlum Çayı yeniden coştu. Etrafında bulunan arazilerin toprak yapısı nedeniyle kızıl renkte akan Fadlum Çayı, Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'a dökülüyor. Fadlum Çayı'nın Kızılırmak ile birleştiği noktada yaşanan renk cümbüşü ise görenleri mest ediyor.

"Çok garip bir görüntüsü var"

Fadlum Çayı'nın geçmişte kuruduğunu ifade eden Hüseyin Sarıoğlan, şunları ifadelere yer verdi: "Burası bir ara kurumuştu. Su şimdi gelmeye başladı. Suyun rengi bulanık geliyor. Kızılırmak'a rengibi burası veriyor. Çok garip bir görüntüsü var. Hiç duru halini göremiyoruz. 4 aydır su aynı renkte akıyor. 1 haftadır yağmur devam ettiği için sular haddinden fazla çoğalıyor. Yağmurun buraya etkisi bu şekilde oluyor"

Fadlum Stream, which gives its color to Kızılırmak, overflows with increasing rains
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Fadlum Stream, which gives its color to Kızılırmak, overflows with increasing rains - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement