İzmir Seferihisar'da 23. Mandalina Şenliği Düzenleniyor - Son Dakika
Yaşam

İzmir Seferihisar'da 23. Mandalina Şenliği Düzenleniyor

İzmir Seferihisar\'da 23. Mandalina Şenliği Düzenleniyor

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 23. Mandalina Şenliği, birbirinden eğlenceli etkinliklere, dans gösterilerine, ikramlara ve yarışmalara ev sahipliği yapacak.

16.11.2023 15:06  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Seferihisar'da, her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen mandalina şenliği, bu yıl 23'üncü kez düzenleniyor. Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenecek şenlikte; birbirinden eğlenceli etkinliklere, dans gösterilerine, ikramlara ve yarışmalara yer verilecek.

Seferihisar Belediyesi, 23. Mandalina Şenliği hazırlıklarına başladı. 10 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan şenlik, Seferihisar Kapalı Pazar Yerinde saat 14.00'te başlayacak. Şenlik, birbirinden eğlenceli etkinliklerin yanı sıra; çeşitli dans gösterileri, yarışmalara sahne olacak. Sürpriz ikramların da yapılacağı şenlikte, narenciye üretiminin dünü, bugünü ve yarını tartışılacak. Her yıl olduğu gibi yine şenliğin kral ve kraliçesi seçilecek. Katılımcı adayların 15 -20 yaş aralığında olması gereken yarışmaya başvurular, 1 Aralık tarihine kadar Seferihisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve 444 7 743 (dahili 129) numaralı hat üzerinden yapılabilecek. Şenlikte ayrıca; "En İyi Mandalina Yarışması", "Mandalinalı Hediyelik Eşya Yarışması", "Mandalinalı Yiyecek Yarışması" da yapılacak.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Seferihisar'ın köklü tarihi ve verimli toprakları var. Bu topraklarda üretim, her zaman sanatla iç içe yaşatılmıştır. Biz de ilçemizin köklü tarihine ve geleneklerine sahip çıkıyoruz. 23 yıllık mandalina şenliği geleneğine de sahip çıkarak, yaşatmaya devam ediyoruz. Tüm halkımızı şenliğimize bekliyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İzmir Seferihisar'da 23. Mandalina Şenliği Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement