Nevşehir'de Firar Eden Koyunlar Jandarma Dronuyla Bulundu - Son Dakika
Yaşam

Nevşehir'de Firar Eden Koyunlar Jandarma Dronuyla Bulundu

Nevşehir\'de Firar Eden Koyunlar Jandarma Dronuyla Bulundu

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bir çiftçi, akşam ahıra kapattığı koyunlarının sabah yerlerinde olmadığını fark etti. Koyunlarını çalınmış olabileceğini düşünen çiftçi, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek koyunların izini sürdü ve dron kullanarak koyunları buldu. Koyunlar sahibine teslim edildi.

11.11.2023 12:50  Güncelleme: 12:52

Nevşehir'de firar eden koyunlar önce güvenlik kameralarına sonra da jandarma dronuna yakalandı. Firar eden koyunları jandarma ekipleri 3 gün sonra dron ile buldu.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde ikamet eden Selim Orhan akşam ahıra kapattığı koyunların sabah yerlerinde olmadığını fark etti. Bir süre kendi imkanları ile evinin çevresinde ve vadilerde arama yapan Selim Orhan, koyunlarını bulamayınca çalınmış olabileceklerini düşünerek durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbarı değerlendiren Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Ürgüp ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri koyunların bulunması için çalışma başlattı. Çevrede güvenlik kamera araştırması yapan jandarma ekipleri Selim Orhan'ın komşusunda bulunan güvenlik kamera görüntülerini izledi. Gece saatlerinde 26 adet koyunun araziye doğru gittiğini gören jandarma ekipleri önce karadan sonra da havadan arama başlattı. Uzun süren aramalardan sonuç alınamayınca Jandarma Asayiş Timleri havadan İnsansız Hava Araçları (İHA/DRON) ile arazide geniş çaplı arama yaptı. Yapılan arama neticesinde kaybolan 26 adet koyun yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunarak sahibine teslim edildi.

Koyunlarına kavuşan Selim Orhan; "Koyunlarımı akşamüstü ahıra kapatmıştım. Sabah otlatmaya götürmek için geldiğimde kapının açık olduğunu ve koyunların olmadığını fark ettim. Çalınmış olabileceklerini düşündüğüm için jandarmaya haber verdim. Her yeri aradık taradık, en sonunda dron ile izlerini bulduk. Gittik oradan altık geldik. Jandarmadan Allah razı olsun, iyi ki varlar. Onlar olmasa biz ne yapardık. Jandarma bizim her şeyimiz. Onlar bizim Mehmetlerimiz" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Nevşehir'de Firar Eden Koyunlar Jandarma Dronuyla Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement