Tekerlekli sandalyesine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü - Serebral palsi hastası Sena'nın mutlu günü - Son Dakika
Yaşam

Tekerlekli sandalyesine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü - Serebral palsi hastası Sena'nın mutlu günü

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde yaşayan serebral palsi hastası 14 yaşındaki Fatma Sena, hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyesine kavuşmasıyla sevinç gözyaşları döktü. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz tarafından hediye edilen sandalye sayesinde Fatma Sena, dışarıda gezebilecek ve konserlere katılabilecek.

07.10.2023 09:54  Güncelleme: 10:11

Tekerlekli sandalyesine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü

-Serebral palsi hastası Sena'nın mutlu günü

KIRIKKALE - Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde yaşayan serebral palsi hastası 14 yaşındaki Fatma Sena, hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyesine kavuşmasıyla sevinç gözyaşları döktü.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde ikamet eden doğuştan serebral palsi hastası olan Fatma Sena Çekirdek (14), akülü tekerlekli sandalye isteğini kendisini evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz'a iletti. Türkyılmaz, kısa sürede temin ettiği akülü tekerlekli sandalyeyi, Dünya Serebral Palsi Günü'nde Fatma Sena'ya hediye etti. Hayalini kurduğu sandalyesine kavuşan Fatma Sena, sevinç gözyaşları döktü. Türkyılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sandalyesini kullanmaya başlayan Fatma Sena'nın çok mutlu olduğunu söyledi.

27 Ekim'de düzenlenecek konsere Fatma Sena ile birlikte katılacaklarını anlatan Türkyılmaz, "Fatma Sena'yı ziyarete geldiğimde dedi ki 'Başkanım ben akülü araba istiyorum. Sokaklara gezmek ve sizin programlarınıza gelmek istiyorum. Yahşihan'ı daha iyi gözle görmek istiyorum' dedi. Biz de dedik ki 'Fatma istiyorsan bizden bunu gerçekleştirelim' dedik. Fatma çok mutlu oldu. Bugün itibaren 14 yaşında Fatma. İlk defa akülü arabası oluyor. Çok istedi bir dilek tuttu, o dileği de Cenab-ı Allah gerçekleştirdi. Fatma'nın da şöyle bir özelliği var. Bütün şarkıları ezbere biliyor, konserleri kaçırmıyor. 27 Ekim'de Fatma'ya söz verdik. Ömer Şahin ve Duygu Kutlu'yu getirip, Fatma'da arabasıyla o konsere katılacak" dedi.

Fatma Sena'nın annesi Sabriye Çekirdek, kızının tek hayalinin dışarı da gezmek olduğunu belirterek, akülü sandalye alarak hayalini gerçekleştiren belediye başkanı Osman Türkyılmaz'a teşekkür etti.

Gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Sena Çekirdek ise, belediye başkanına teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyesine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü - Serebral palsi hastası Sena\'nın mutlu günü
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tekerlekli sandalyesine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü - Serebral palsi hastası Sena'nın mutlu günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement