1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

?1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, KESK, DİSK, TMMMOB ve TTB öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama, bazı siyasi parti, meslek ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti.

01.05.2014 16:53

? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, KESK, DİSK, TMMMOB ve TTB öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama, bazı siyasi parti, meslek ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti.

İstasyon Mahallesi gar binası önünde toplanan gruplar, çeşitli pankartlar açıp, taleplerini dile getiren sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Gruptakilerin, polis kontrol noktasından geçerek alana girmesinin ardından kutlama, saygı duruşu ile başladı.

Genel İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen, burada yaptığı konuşmada, umutlarını yükselterek, mücadeleyi büyüttüklerini söyledi.

Dünyada işçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ı Türkiye'de bu yıl karanlık bir tablo ile karşıladıklarını ifade eden Şen, sendikal hak ve özgürlüklerin sınırlandırıldığı, gasp edildiği, fiili mücadele ve direnişin bastırılmaya çalışıldığı günlerden geçtiklerini belirtti.

İnsan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak, sendikal haklara sahip olmak istediklerini aktaran Şen, şunları kaydetti: " Bu süreçte asıl hedeflenen işçi sınıfı ve emekçi kesimlerin vermiş olduğu demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin engellenmesi, birlik ve dayanışma ruhunun zayıflatılmasıdır.

Bu oyunun bozulması ve 1 Mayıs'ın hak ettiği anlam ve önemle kutlanması için ülkenin tüm meydanlarında en gür sesimizle isteklerimizi haykırıyoruz. 1 Mayıs'ta ülkemizde ve dünyada bize dayatılan açlığa, savaşa, eşitsizliğe, adaletsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, savaşa, ötekileştirmeye, doğanın katline ve cinsiyet ayrımcılığına karşı yaşamımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için alanlardayız." Petrol İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova da 1 Mayıs'ın dünyanın en büyük bayramı olduğunu kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement