16 Ocak Basın Onur Günü - Son Dakika
Yerel

16 Ocak Basın Onur Günü

16 Ocak Basın Onur Günü

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ileriyi görebilme, her zaman isabetli kararlar alabilme ve güçlü bir sorumluluk anlayışına sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün basının öneminin farkında olduğunu belirterek, Atatürk'ün basına azami derecede değer...

14.01.2013 14:04

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ileriyi görebilme, her zaman isabetli kararlar alabilme ve güçlü bir sorumluluk anlayışına sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün basının öneminin farkında olduğunu belirterek, Atatürk'ün basına azami derecede değer vererek, onların öneri ve eleştirilerini dikkate aldığını kaydetti.

Vali Topaca 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk edebiyatının ileri gelen gazeteci, yazar ve aydınları ile gerçekleştirdiği tarihi toplantının yıl dönümü olan 16 Ocak Basın Onur Günü'nü kutladı.

Topaca, Atatürk'ün halkı aydınlatma, kamuoyu oluşturma ve devlet ile halk arasındaki en önemli köprünün basın olduğuna inandığından 16 Ocak 1923'te ülkenin içinde bulunduğu şartları, Kurtuluş Savaşı'nın değerlendirmesini ve 29 Ekim 1923'de ilan edilecek olan cumhuriyetin halka anlatılmasını sağlamak amacıyla İzmit'te tarihi toplantıyı düzenlediğini ifade etti.

16 Ocak 1923 Salı günü 21.30'da başlayıp, 17 Ocak 1923 sabahına kadar devam eden toplantıda çeşitli konuların görüşüldüğünü belirten Topaca, şunları kaydetti:

"Toplantıda genç Türk Devleti'nin dünyaya örnek olacak temel kuralları oluşturulmuş ve toplantıya katılan gazetecilere bu konuda önemli sorumluluklar yüklenmiştir. İleriyi görebilme, her zaman isabetli kararlar alabilme ve güçlü bir sorumluluk anlayışına sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daha o yıllarda basının öneminin farkındaydı. Basına azami derecede değer vererek, onların öneri ve eleştirilerini dikkate almıştır.

Cumhuriyetin ilanından önce böylesine güçlü bir gazeteci aydının bulunması takdire şayandır. Onların güçleri sadece kalemlerinde değil, ülkenin bulunduğu zor şartlarda gösterdikleri duyarlılıktadır. Kurtuluş Savaşı'nda da bizzat görev almaları bunun en güzel örneğidir.

Kocaeli, ülkemizin sanayi bakımından en önemli illerinden biridir. Buna paralel olarak son derece gelişmiş basın ve televizyon kuruluşlarına sahiptir. İlimizin bu seviyeye gelmesinde hiç şüphesiz siz değerli Kocaeli basınının da çok büyük katkıları bulunmaktadır. Basın Onur Gününüzü kutluyor, saygılarımı sunuyorum."

Muhabir: Necdet Doğruyol

Yayıncı: Kemal Kaymak - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 16 Ocak Basın Onur Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement