'23 Nisan Amacına Uygun Kutlanmıyor' - Son Dakika
Yerel

'23 Nisan Amacına Uygun Kutlanmıyor'

\'23 Nisan Amacına Uygun Kutlanmıyor\'

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof.Dr.Kaya Tuncer Çağlayan, 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı'nı amacına uygun bir şekilde kutlanmadığını ileri sürdü.

21.04.2012 16:23

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı'nı amacına uygun bir şekilde kutlanmadığını ileri sürdü.

Türk Ocakları Samsun Şubesi 100. yıl faaliyetleri kapsamında şube binasında düzenledikleri toplantıda konuşan Türk Ocakları Samsun Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın amacına uygun bir şekilde kutlanmadığını iddia ederek, "23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor. Ancak Türk Ocakları olarak Milli Egemenlik Bayramı'nı amacına uygun bir şekilde kutlanmadığı kanaatini taşıyoruz. Milli egemenlik aslında 20. asrın başında yeni stratejiler üreten Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'da açılan meclisimiz bu coğrafyada Türkün varlığı konusunda bir stratejiyi hayata sokmaya ilk adımını atmıştır. Yani 23 Nisan 1920 tarihi, Anadolu coğrafyası ve çevresindeki Türklüğün ümit ışığı ve genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu adına yeni stratejiyi Türk'ün yazdığı senaryonun uygulanmaya başladığı tarihtir. Bu çerçevede 23 Nisan 1920 tarihini biz pek çok açıdan önemsiyoruz. 23 Nisan bu topraklarda Türkün varlığını ispat ettiği günüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun başlangıç günüdür. Türk devleti kavramı anayasal kimlik halinin geldiği sürecin başlangıç günüdür. Yeni anayasa tartışmaların yaşandığı bugünlerde 23 Nisan'ı bugün ile dikkate alınması ve Atatürk anayasaları ile tanımlayacağımız 1920 ve 1924 anayasaları da Türklüğün temel kimlik olarak anayasa yerleştiği günün başlangıcı olarak da 23 Nisan'ı değerlendirebiliriz. 23 Nisan 20. yüzyılın yeni stratejilerin Türkün yazdığı senaryonun uygulamaya sokulduğu günün adıdır. 21. yüzyılın başındayız ve bu yüzyılda Türk'ün yazdığı senaryonun mu hayata geçtiği yoksa Amerikalıların, İngilizlerin ya da Rusların yazdığı senaryoların mı hayata geçeceği yüzyıl olup olmadığını göreceğiz. Ama ben inanıyorum ki Türk Ocakları ve tüm kurum ve kuruluşlar bu çağın Türk'ün çağı olması için elinden geleni yapacaktır" dedi.

Daha sonra Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, "Yeni Çağın Eşiğinden Avrasya'nın Kalbine Bakmak" konulu sunum yaptı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '23 Nisan Amacına Uygun Kutlanmıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement