8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, bir yılda il genelinde kendilerine intikal eden 900 adet kadına yönelik şiddet vakası meydana geldiğini söyledi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Aile Danışma Merkezi...

07.03.2013 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, bir yılda il genelinde kendilerine intikal eden 900 adet kadına yönelik şiddet vakası meydana geldiğini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ve Kent Konseyi Kadın Meclisi ortaklaşa sertifika töreni ve fotoğraf sergisi düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende 'Kadının İnsan Hakları' konulu eğitim programına katılan 31 kadına sertifikaları verildi. Törende İl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı. Vali Mehmet Ufuk Erden ise konuşmasında kadın haklarının korunması için zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Törende bazı kadınlar yaşadıkları zorlukları ve hayat hikayelerini anlattı. Törene; Vali Mehmet Ufuk Erden ile eşi Yeşim Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile eşi Aysun Erdoğan, Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, daire müdürleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve davetliler katıldı.

Kadınlara fırsat verilmesi durumunda başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını ifade eden vali Mehmet Ufuk Erden, "Türk Kadını seçme ve seçilme hakkını batılı kadınlardan önce elde etti. Kadın haklarının korunması ve savunulmasında ülkemizde ciddi adımlar atıldı. Geçmişe oranla daha duyarlı bir toplum haline geldik. Hala eksiklikler ve ihmaller var. Kadınlarımıza fırsat verdiğimizde güzel çalışmalara imza attıklarını görüyoruz. Kadın haklarını korumak, kadına yönelik şiddeti önlemek için hepimize görevler düşüyor. Öncelikle çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor. İşin özünü söylemek gerekirse kadın haklarını korumak için zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Zihniyet devrimi de çocuklarımızı iyi yetiştirmekten geçiyor" dedi.

Türk kadınının sosyal hayat içerisinde aktif bir görev aldığını ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ise "Şiddete uğrayan ve şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınları devlet olarak korumamız gerekiyor. Kadınlarımız korunması için bakanlığımızın hazırladığı 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanun 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun yürürlüğe girdikten itibaren bugüne kadar ilimizde adli kanallardan müdürlüğümüze 900 adet kadına yönelik şiddet vakası sistemimize işlenmiştir. Müdürlük olarak biz yasanın uygulayıcısı ve takipçisi olacağız. Yıllardır eksikliğini çektiğimiz kadın konukevini 2012 yılında açtık. 24 kişi kapasiteli bu projemizin yanında belediyemiz de 16 kişi kapasiteli bir konukevini hizmete açtı. Elbette bu yapılanlar yeterli değil. Müdürlük olarak çalışmalarını bitirmek üzere olduğumuz 10 kişi kapasitelik kadın ilk kabul birimimizi bir ay içerisinde açacağız. Bu konukevlerimizde şiddet mağduru ve sahipsiz kalan umudunu yitirmiş kadınlarımızı koruyup topluma tekrar kazandırmaya çalışacağız" dedi.

Konuşmaların ardından kadının insan hakları konulu eğitim programına katılan 31 kadına sertifikalarını Vali Mehmet Ufuk Erden ile Eşi Yeşim Erden ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile eşi Aysun Erdoğan verdi. Tören sonunda davetliler "İşim ve Ben" konulu fotoğraf sergisini gezdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement