Adalet Çınarına Görkemli Veda - Son Dakika
Yerel

Adalet Çınarına Görkemli Veda

Adalet Çınarına Görkemli Veda

Kaşüstü mevkiindeki modern binasına taşınan Trabzon Adliyesinin geleneksel kaynaşma ve dayanışma yemeğinde bu kez sevinç ve hüzün bir aradaydı.

11.05.2014 16:09

Kaşüstü mevkiindeki modern binasına taşınan Trabzon Adliyesinin geleneksel kaynaşma ve dayanışma yemeğinde bu kez sevinç ve hüzün bir aradaydı.

Yeni binaya geçişi müzikle kutlayan personel kolbastı ve horonla coşarken, aynı zamanda meslekte 40 yılını dolduran Hakim Adil Sever'e vedanın da hüznünü yaşadı

KTÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen Trabzon Adliyesi Geleneksel Kaynaşma Gecesinde Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzon Adalet Komisyonu ve Bölge İdare Mahkemesi idarecileri ile personeli bir araya geldi. Meslekte 40 yılını geride bırakan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Adil Sever'in emekliye ayrılması nedeniyle gecede hüzün ve burukluk hakimdi… Sever için cam işlemeli şık bir şükran plaketi hazırlatan Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul yaptığı konuşmada, "Bu tür ayrılıklar bizim için kolay olmuyor. Çünkü adaletin tecellisine neredeyse yarım asır vermiş bir büyüğümüzü adliyemizden uğurluyoruz. Adil Abimizden ayrılmak zor olacak" ifadelerini kulandı.

Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya da "Gidenler unutulmamayı hak etmişlerse eğer; bırakın yerleri boş kalsın, doldurmamaya değer" dizeleriyle başladığı konuşmasında Hakim Adil Sever'in insancıl ve sıcak yanlarına vurgu yaparak ona sağlık dilerken, "Her baktığınızda bizi hatırlayın" diyerek bir saat hediye etti. Aslen Rize Ardeşen'li olan ve uzun yıllardır Trabzon'da görev yapan Adil Sever ise görevi burada bırakmanın onurunu yaşadığını belirtirken yemeğe katılan herkese teşekkür etti. Hakim Sever daha sonra eski katibi Bengül Tayfur'la dans edip mesai arkadaşları Ali Rıza Kaya, Seda Kanbur ve Ahmet Raşit Tonkal kolbastı oynadı.

MÜDÜRLERDEN HORON

Veda töreni ile birleştirilen Geleneksel Trabzon Adliyesi Kaynaşma Gecesinde ayrıca adliye çalışanları da aileleri ile birlikte iş stresinden uzak müzik, dans ve coşku dolu bir organizasyonla moral depoladı. Başsavcı Kul, Trabzon'da görev yapmanın kolay olmadığına vurgu yaparak adalet için özveri ile çalışan tüm meslektaşlarına ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Sanat müziği eserlerine hep birlikte eşlik eden Adliye çalışanları Kolbastı ile hüznü dağıttı. Üç kordonlu horon ise geceye damgasını vurdu. Sunumu Cumhuriyet Savcısı Ömer Gündoğdu gerçekleştirirken, Akçaabatlı yazıişleri müdürlerinin kombine horon gösterisi hayranlıkla izlendi.

Geceye Baro Başkanı Av. Mehmet Şentürk ile bazı avukatlar ve aileleri de katıldı. Sosyal özellikleriyle örnek gösterilen Trabzon Aile Mahkemesi Hakimi İlknur Çoban'ın mühendis eşi Tamer Çoban'la dansına diğer arkadaşları da eşlik etti. Gecenin sonunda da Adliye yöneticileri, yeni binanın inşa, kuruluş ve organizasyonunda büyük özveri örneği gösteren İdari İşler Müdürü Abdullah Demirci ile yine aynı birimde gecesini gündüzüne katarak koşturan Recep Karabak ve Muhammet Topuz'a teşekkür plaketi verdi. Gecede Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Kahraman da arkadaşlarını ve üyeleri yalnız bırakmadı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adalet Çınarına Görkemli Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement