Adıyaman'da Kurtarma Ekibi Deprem ve Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Kurtarma Ekibi Deprem ve Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleştirdi

Adıyaman\'da Kurtarma Ekibi Deprem ve Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleştirdi

Adıyaman İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı arama kurtarma ekibi, Adıyaman'da deprem ve doğal afet risklerine karşı tatbikat gerçekleştirdi. Eğitimde deprem sonrası yapılması gerekenler ve arama kurtarma teknikleri üzerine bilgi verildi.

17.01.2024 15:05  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da kurtarma ekibi tarafından deprem ve doğal afet riskleriyle ilgili uygulamalı tatbikat gerçekleştirildi.

Adıyaman İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı arama kurtarma ekibi, Adıyaman'da olabilecek deprem ve doğal afet risklerine karşı 2 gün süren deprem ve deprem sonrası yapılması gerekenlerle ilgili eğitim aldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma 7. ve 8. Bölge Koordinatörü Mesut Baykara konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Türkiye'de son zamanlarda doğal afetlerin ve özellikle bölgemizde asrın felaketi olarak yaşadığımız deprem sonrası gönüllülere, Doğada Arama Kurtarma (DAK) ve Kentsel Arama Kurtarma (KAK) eğitimleri verildi. Bu kapsamda bina hasar türleri, enkaza güvenli yanaşma usulleri, malzeme tanıtımı ve kullanımı başta olmak üzere ekip oluşumu, hasta ve yaralı taşıma teknikleri ile saha tatbikatları üzerine 20 arkadaşımıza eğitim verdik" dedi.

Adıyaman arama kurtarma ekip Başkanı Hüseyin Doğan, eğitimin amacının afetlere karşı farkındalık oluşturmak ve gönüllü arama kurtarma personeli yetiştirmek olduğunu söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Kurtarma Ekibi Deprem ve Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Abuzer Yavuz: UTANIN 3 GÜN GELMEDİNİZ HERKES YARDIM İSTEYE İSTEYE ÖLDÜ UTANMADAN SIKILMADAN TATBİKAT YAPIP GÖZ BOYUYORSUNUZ 0 0 Yanıtla

Advertisement