Ailede Mutlu Olmanın Yolları Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Ailede Mutlu Olmanın Yolları Anlatıldı

Ailede Mutlu Olmanın Yolları Anlatıldı

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından “Aile Mektebi” konulu bir program düzenlendi.

23.12.2013 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından "Aile Mektebi" konulu bir program düzenlendi.

Sivas İmam Hatipliler Derneği, Aile mektebini, ailelerle buluşturdu. Konya'da Abdullah Büyük hocanın ve Rıbat Vakfı'nın öncülüğünde hayata geçirilen aile mektebinin tanıtımı ve mutlu bir aile olmanın yolları ailelere anlatıldı.

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen "Aile Mektebi" konulu programa konuşmacı olarak Konya Rıbat Vakfı hocalarından Eğitimci-Yazar Halil Atalay katıldı.

Paşa Cami imam hatibi Abdullah Koç'un Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, aile konusunu çok önemsediklerini bu nedenle de Konya'da vakfın çalışmalarını yerinde gördükten sonra bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Aile eğitmeni eğitimci-yazar Halil Atalay ise ailede mutlu olmanın yollarını ayet ve hadislerle anlattı. Aile ilgili güzel çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Atalay, toplumda ilk kurtarılması gerekenin aile olduğunu dile getirerek, "Vakfı olarak aileye büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda Türkiye genelinde aile ilgili 50 yerde 32 konuda çalışmalar yapıyoruz. Toplumun her yerinde aile vardır. Mutlu bir nesil için mutlu bir yuva kurmak gerekir. Aileyi oluşturan bireylerin birbirlerine karşı görevleri ve sorumlulukları vardır. Eşler, birbirlerine karşı rakip değildir. Bu nedenle sorumluluklarını bilmelidirler. Anne ve baba çocuklarına örnek olmalıdır" dedi.

Konferansın sonunda İmam Hatipliler Derneği yönetimi tarafından eğitimci-yazar Halil Atalay'a, Aile Dernekleri Federasyonu ve aynı zamanda Rıbat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük'e ve Rıbat Vakfı İlim Heyeti Başkanı Musab Seyithan'a isimlerinin yer aldığı tabak hediye edildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ailede Mutlu Olmanın Yolları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement