Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili büyükşehir belediyesi, seçim vaadini iptal etti - Son Dakika
Yerel

Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili büyükşehir belediyesi, seçim vaadini iptal etti

Seçim döneminde toplu taşıma ücretlerinde indirim ve öğrencilere ücretsiz taşıma vaadi veren AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçimi CHP adayı Ahmet Akın'a kaybettikten sonra indirimi iptal etti. Kent sakinleri indirimin iptal olmasına tepki gösterdi.

02.04.2024 17:13  Güncelleme: 20:04

Balıkesir'de seçim döneminde, "öğretmen ve sağlık çalışanlarının her zaman destekçisiyiz" diyerek toplu taşıma ücretlerinde yüzde 40'a varan indirim yapan ve öğrencilere ise sınav dönemlerinde toplu taşımayı ücretsiz olduğunu duyuran AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçimi CHP'ye kaybetmesinin ardından toplu taşımada gerçekleştirdiği indirimi iptal etti.

2019'da AK Parti'nin yüzde 1,2 farkla İYİ Parti'nin önünde bitirdiği Balıkesir'de bu sefer CHP'nin adayı Ahmet Akın oyların yaklaşık yarısını alarak seçimi kazandı. Böylelikle CHP, 74 yıl aradan sonra Balıkesir'i yeniden aldı. Kentte bir dönem sona ererken AK Partili belediye dikkat çeken bir karara imza atarak toplu taşımadaki indirimi iptal etti. İptal kararı kent sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, seçim vaadini iptal etti

"GİDERAYAK YİNE BİR SÜRPRİZ OLDU"

Konuyla ilgili konuşan toplu taşıma şoförü Gökhan Köse, seçim vaadi olarak verilen indirimlerin geri alındığını söyleyerek "Saat 07.00'den beri çalışıyorum. Bu kartlarla ilgili büyük sıkıntı var. Normal olan öğrenci indirimleri devam ediyor ama seçim vaadi olarak verilen memur kartları var, öğretmen, sağlıkçılardan tam ücret kesiliyor. Normalde 10 TL kesiliyordu. Bunların desteği bize geçte olsa yatırılıyordu en son biraz alacağımız kaldı ama insanlarda öyle bir tepki var ki, 'neden 15 kesiyor, neden böyle oluyor' diye. Biz sabahtan beri buradaki arkadaşlar, tek tek konuyu anlatıyor. Buradaki amaç nedir bilmiyorum ama giderayak yine bir sürpriz oldu yani." ifadelerini kullandı.

Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, seçim vaadini iptal etti

"BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUK"

Balıkesir'de üniversitede okuyan öğrenci Rabia Gülşah Gültaş ise "Yaklaşık 3 yıldır Balıkesir Üniversitesi öğrencisiyim. 3 senedir vizelerde, finallerde ücretsiz bir şekilde okulumuza gidip geliyorduk bu bize tanınmış bir ayrıcalıktı. Şu anda ise biz kartımızı bastığımızda öğrenci indirimi olan ücreti bizden kesiyor, ücretsiz hakkımızı kaybettik. Bu durum bizi birazcık şaşırttı, böyle bir şey beklemiyorduk. Sınav sürecimiz bir hafta daha devam edecek, bu süreçte ücretsiz bir şekilde okulumuza gitmeyi bekliyorduk." dedi.

Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, seçim vaadini iptal etti
Sandıkta CHP\'ye kaybeden AK Partili büyükşehir belediyesi, seçim vaadini iptal etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili büyükşehir belediyesi, seçim vaadini iptal etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • nilgun aktaşkoçak: gerekeni yapmış hiç şaşırmayın şimdi gidin yeni belediye başkanınizdan isteyin 113 46 Yanıtla
  • Hursit Yavas: Yeni gelen baskan tekrar indirim yapsin 142 6 Yanıtla
    Emre Akcay: Güzel cevap 75 4
  • Alper Elma: bende olsam aynisini yapardım. sonuçta kendi başkanlığı için verilmiş bir sözü ve vaadi vardi. başkasıbaskan olduysa öncekinin vaadine bağlı olmak zorunda değil giderken aldığı insiyatifi doğru olarak geri çekmiş. 100 31 Yanıtla
  • Ankara null: akpnin gercek yuzu bu 13 44 Yanıtla
    Mehmet Erdoğan: Zorunamı gitti? Gitmesin mecbur değil yeni başkanınız versin. Eko zam yok derken suya otobüse zam koyarken nerdeydiniz? 51 9
  • Gakko 23: İyilikten maraz doğar az bile etmiş 33 3 Yanıtla
  • Cihan CANKAYA: Zami yapistirsaydi 27 3 Yanıtla
    ismail mutlu: hayatımızda yeterince zamcık var bir siz eksiktiniz zaten.. ama bu ZAMcıklığınız tamamen size has bir şey.. 10 10
  • Sis: Adamı seçmemişsiniz ne bekliyordunuz?Kredi çekip mi ödesin sizin ulaşımınızı hayret bir şey 19 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement