AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları Hedeflerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları Hedeflerini Anlattı

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları Hedeflerini Anlattı

AK Parti'den belediye başkan aday adaylığını açıklayan 8 aday adayı, parti binasında düzenlenen toplantıda kendilerini ve hedeflerini anlattı.

09.11.2013 11:18  Güncelleme: 11:25

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den belediye başkan aday adaylığını açıklayan 8 aday adayı parti binasında düzenlenen toplantıda kendilerini ve hedeflerini parti yöneticilerine anlattı.

AK Parti Sivas İl Başkanı Erdal Karaca'nın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz ve birim yöneticileri yer aldı.

AK Parti Sivas il başkanı döneminde teşkilatla uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Burhanettin Kuru, "Sizlere geçmişle ilgile ayrım yapmadan hepinize teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca yol arkadaşlığı yaptık. Beraber hizmeti devam ettirmeye çalıştık. Kimseye mahcup olmadan alnımızın akıyla bu işi yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de sizleri üzmeden devam etmek istiyoruz. Projelerimizle birlikte şehrimizi daha farklı noktaya hep beraber teşkilatımızla birlikte getirmek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz, çabalıyoruz" dedi.

Zeki Kılıç ise aday adaylarını tebrik ederek, "8 tane arkadaşımız var bunların hepsini tebrik ediyorum. Aday adayı olmak babayiğitlik ister hepsi de babayiğit. Güzel bir mücadele yapacağız. Biz birbirimizi seviyoruz bunlar samimi duygular. Belediye başkanı olacak kişi bir kere çok dolu, çok cesur olması lazım. Diklenmeden dik durmalı. Öyle hadiseler olur ki insanı sarsarlar. Teşkilatçı bir ruhla gelmeyen belediyede muvaffak olması mümkün değil" diye konuşu.

44 yıldır edindiği tecrübelerini belediyede kullanmak istediğini söyleyen Adem Işık, "Bunu sağlarken sizler de destek olun. Ben yurtiçinde, yurtdışında birçok faaliyet yaptım. 30'a yakın Avrupa ülkesini gezdim. Paris'ten, Brüksel'e, Amsterdam'dan, Kiev'e 100'lerce şehir içerisinde bulundum. Bunların üzerinde bende çok şey kaldı. Arzum ileride Sivas'ı da böyle bir memleket yapmak en büyük hedefim Sivas'ta mutlu insanların yaşadığı bir coğrafya oluşturmak" ifadesini kullandı.

Belediye başkanlığının zor bir görev olduğunu kaydeden Ali Kuruçay ise şu ifadeleri kullandı:

"Belediye gibi 2 bin 500, 3 bin kişilik bir yerde bu işi bilmeden olmaz. Ben bildiğim işte biliyorum varım derim. Bu noktada Necip Fazıl Kısakürek'in bir tabiri var, 'Dünyada en zor zanaat insan idare etme zanaatıdır' çünkü herkesin kendine göre bir dünyası var. Biz en zor mesleğe talibiz. Burada da o zaman sizlere düşen bu işi layıkıyla götürebilecek, oturduğu koltuğu doldurabilecek insanları seçmenizde fayda var" dedi.

Halil İbrahim Karademir ise siyasetin iki şey için yapıldığını belirterek, "Siyaset birincisi makam, mevki, para, pul şan, şöhret için yapılır. Yani kısaca dünya menfaatleri için yapılır. İkincisi için bir medeniyeti yeniden inşa etmek, ihya etmek için yapılır. Biz siyaseti bu gaye için, bu dava için yapacağız. Biz yeni, güçlü ve öncü Türkiye'yi kurmak için bu siyaseti yapacağız. Bizler, mütevazi olacağız ve bu mütevaziliği elden bırakmayacağız. Esas olanın halk, millet olduğunu ve hakkın rızası doğrultusunda milletin taleplerini yerine getirmek olduğunu unutmayacağız" dedi.

Hizmetin belediyede yapıldığını kaydeden Necaattin Çelik, "Talip olduğumuz görev çok zor bir görev bunu idrak ederek buralardayım. Belediye başkanlığı ağır olduğu kadar büyük bir sorumluluk bu sorumluluk, bu görev bir koca şehrin vebalini yüklenmesi demek. Hizmet belediyede yapılır. Hizmetin yeri, adı belediyedir" diye konuştu.

Memlekete hayırlı olur diyerek aday adaylığını açıkladığını söyleyen Ahmet Yuvacı, "Bununla ilgili de projeler hazırladık şehrimizde. Belediyenin çözüm noktası olduğunu düşünüyoruz. 23 tane proje ile ilan olduk şuan 30'a çıkardık. Hedefimiz büyük şehir. Büyük şehirlik hazırlıklar yaptık" dedi.

Belediye başkanlığı seçimlerin şahsi bir süreç olmadığını kaydeden Sami Aydın, "Bu süreç ne benim ne de diğer arkadaşlarımın şahsi süreci. Bizler; sizler ve Sivas adına bir göreve soyunduk. Bizim başarımız veya başarısızlığımız direkt sizleri etkileyecek. Allah ne beni, ne sizi ne de bizlere güvenenleri mahcup etmesin. Ben belediyeciliği yaptım. Orası öyle kolay bir yer değil. O koltuk bir zaman boş kalmadı bundan sonra da kalmayacak ama önemli olan o koltukta insanların bu memlekete bu şehre ne kazandırdı ne verdiği önemli" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları Hedeflerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement