AK Partili Vekiller, MHP'lilerin Saldırısına Uğradı! - Son Dakika
Yerel

AK Partili Vekiller, MHP'lilerin Saldırısına Uğradı!

AK Partili Vekiller, MHP\'lilerin Saldırısına Uğradı!

Ak Parti Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Abdulkerim Gök, Akçakale'de MHP'li grup tarafından taşlı, sopalı saldırıya uğradı.

02.04.2014 13:39  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, Ak Parti Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Abdulkerim Gök, partilerinden kazanan belediye başkanlarını kutlama amaçlı ziyaretlerde bulundu. Her iki vekil, bu ziyaretler kapsamında Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ı kutlamak üzere dün Akçakale'ye doğru yola çıktı. İlçeye yaklaşan vekillerin aracı, iddiaya göre, seçimi kaybeden MHP Akçakale Belediye Başkan Adayı Mehmet Yalçınkaya'ya ait bir çırçır fabrikasının yanında yolları kesildi. Önce sözlü başlayan tartışma, vekillere taşlı ve sopalı saldırıya dönüştü. Burada darp edildikleri iddia edilen ve araçlarının camı kırılan vekiller, kendilerinde ve yakınlarında bulunan tabanca ve uzun namlulu silahlarla havaya ateş açtı. Yaklaşık 200 kişilik saldırgan grubun arasından güçlükle kurtulan iki vekil, otomobille bölgeden uzaklaştırıldı.

İLÇEDE ÖNLEM ALINDI
Olayın duyulmasıyla başlayan gerginlik üzerine ilçeye çok sayıda polis takviye olarak gönderilirken, vekiller yakınları ile birlikte Şanlıurfa'ya döndü. Kente gelir gelmez Vilayet makamına geçen vekiller olayı Vali İzzettin Küçük'e anlattı. Saldırıyı düzenleyenlerin "Sizi ilçeye sokmayacağız" diyerek saldırdıklarını kaydeden vekiller, saldırı hakkında yasal gereğinin yapılmasını istedi.

POLİS SALDIRGANLARI ARIYOR
İlçeye gelen ve aralarında özel harekatçıların da bulunduğu çok sayıda polis saldırı nedeniyle trafiğe kapanan Şanlıurfa- Akçakale karayolunda olay yeri inceleme başlattı. Yerde bulunan 31 adet boş kovana el koyan polis, ilçe girişinde ve merkezinde önlemlerini artırırken, milletvekillerinin araçlarına zarar veren kişilerin kimlik tespiti için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İLÇEDE PROVAKASYON ENDİŞESİ
Gerçekleşen saldırı olayının ardından milletvekillerinin ve Ak Partililerin ilçede gövde gösterisi amaçlı yürüyüş hazırlığı yaptıkları iddia edildi. Yaklaşık 4-5 bin kişilik bir kalabalık toplamayı hedefleyen vekillerin, böylelikle "İlçeye giremezsiniz" diyen MHP'lilere karşılık verecekleri öne sürüldü. Karşı tarafın da gösteriye karşı hazırlık yaptığı ileri sürülürken, bugün ilçede gösterilerin düzenlenmesi halinde istenmeyen olayların yaşanmasının an meselesi olduğu belirtildi.

Bu arada MHP Akçakale Belediye Başkan Adayı Mehmet Yalçınkaya'nın seçim sonucuna itiraz ettiği, MHP'li saldırı düzenleyen grubun da vekillerin itiraza müdahale amaçlı geldikleri şeklinde duyum aldıkları ve bu sebeple saldırı düzenledikleri iddia edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel AK Partili Vekiller, MHP'lilerin Saldırısına Uğradı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement