Akdağmadeni'nde Hijyen Eğitimi Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni'nde Hijyen Eğitimi Kursları Başladı

Akdağmadeni\'nde Hijyen Eğitimi Kursları Başladı

Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Toplum Sağlığını Koruyucu Hizmetler kapsamında işyeri sahipleri ve çalışanlarına yönelik Hijyen Eğitimi Kursları başladı.

26.05.2014 16:36

Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Toplum Sağlığını Koruyucu Hizmetler kapsamında işyeri sahipleri ve çalışanlarına yönelik Hijyen Eğitimi Kursları başladı.

Hijyen eğitimiyle ilgili bilgiler veren Esnaf Odası Başkanı Ömer Osman Tekin, portör muayeneleri kalk bunun yerine çalışanların hijyen eğitimi almaları gerektiğini belirterek, " Gıda üretim ve satışları ile ilgilenen halkımızın hijyen hakkında bilgilendirilmesi amaçlı olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışıyor. Kurs bitiminden sonra yapılan sınav ile sertifikalar kazananlara teslim edilecek. Elinde sertifikası olmayan çalışanlara 12 bin TL para cezası uygulanacak. Sertifikası olanlardan ise portör muayenesi istenmeyecektir. Yönetmelik çerçevesinde hijyen eğitimi alması gereken iş yerlerinde çalışanların (iş yeri sahiplerinin, işletenlerinin) Halk Eğitim Merkezlerine müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.

İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu tutulmaları gerektiğini ifade eden Tekin, "Ayrıca, işyeri sahipleri ve işletenleri bizzat çalışmaları durumunda bu eğitimi almaya mecburdurlar" diye konuştu.

Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erciyes, işyerlerinin çalışanlarına yönelik yapılan işbirliği protokolü kapsamında kursun verildiğini belirterek, "Kurslarımız 4'er saat olmak üzere iki gündür. 8 saat eğitim alan kursiyerlere belgeleri verilecek. Daha önce başka yerlerden alınan sertifikalar artık geçersiz konumda; bu çerçevede kurslarımıza kayıtlar devam ediyor. Eğitimlerimiz sürecek. Kurslarımızın sürmesini bekliyoruz. Bu noktada katılmak isteyenler kurslara başvurabilirler" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni'nde Hijyen Eğitimi Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement