Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3 aydır maaş alamayan işçiler isyan bayrağını çekti - Son Dakika
Yerel

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3 aydır maaş alamayan işçiler isyan bayrağını çekti

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan bir taşeron firmanın işçileri, 3 aydır maaş alamadıklarını belirterek yetkililere seslendi. İşçiler, zor durumda olduklarını ve destek beklediklerini ifade ederek, "Biz işçiyiz, emekçiyiz, köle değiliz. Dayanacak gücümüz kalmadı." dedi.

04.03.2024 17:50  Güncelleme: 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olan Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki bir taşeron firmanın çalışanları, 3 aydır maaş alamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaat sahası dışındaki konteynır kampta zorunlu izin yaptırılan işçiler, çalıştıkları taşeron firmanın 3 aydır maaş ödemediğini ileri sürerek, zor durumda olduklarını söylediler.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan işçiler 3 aydır maaş alamıyor

MAAŞLARINI ALAMIYORLAR

Yaklaşık 100 civarında işçinin maaş alamadığını, kredi kartları ve borçlarını ödeyemediğini dile getiren işçiler, evlerine ekmek alacak paralarının dahi olmadığını ifade ettiler.

"DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI"

İlgili mercilere de konuyla ilgili şikayette bulunduklarını aktaran işçiler, "Biz işçiyiz, emekçiyiz, köle değiliz burada. Dayanacak gücümüz kalmadı." dediler. İşçiler, ilgili kurumlardan sorunlarının çözümü için destek beklediklerini sözlerine eklediler.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali\'nde 3 aydır maaş alamayan işçiler isyan bayrağını çekti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3 aydır maaş alamayan işçiler isyan bayrağını çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ramazan Katırcı: Sabredin dişinizi sıkın, yemeklerinizi küçültün. Siz giderseniz başkası gelir diye düşünüyorum. 85 34 Yanıtla
  • Musti Sert: yalandır Türkiye herkezin durumu iyi olanda para çok pandemide evde yatarak maaş alanlar ödesin doğru ise eger bu haber 1 3 Yanıtla

Advertisement