Aktaş Barajı'nda Sulama Kanalları Tamgaz - Son Dakika
Yerel

Aktaş Barajı'nda Sulama Kanalları Tamgaz

Aktaş Barajı\'nda Sulama Kanalları Tamgaz

Kayaköy ve çevresindeki köylerde 1.580 hektarlık tarım arazisini sulayacak DSİ’ye ait Aktaş Barajı’nın sulama kanallarında çalışmalar hızla ilerliyor.

09.04.2014 12:21

Kayaköy ve çevresindeki köylerde 1.580 hektarlık tarım arazisini sulayacak DSİ'ye ait Aktaş Barajı'nın sulama kanallarında çalışmalar hızla ilerliyor. 2015 yılı başında tamamlanması hedeflenen çalışmalar kapsamında toplam 50 kilometre uzunluğunda sulama borusu döşeniyor.

KAYAKÖY'ÜN SON BAŞKANI AKKAŞLI, ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Barajda gövde dolgusu çalışmalar sürerken sulama kanallarının ihalesini kazanan Çelkar Enerji firması da baraj suyunu arazilere ulaştıracak kanalların inşaatına başladı. Bütünşehir yasası ile kapatılan Kayaköy Belediyesi'nin son başkanı Ali Akkaşlı çalışmaları yakından takip ediyor.

Kanal çalışmalarının sorunsuz şekilde ilerlediğini ifade eden Akkaşlı, "Aktaş Barajı ile İlkkurşun, Bülbüldere, Yusufdere, Sekiköy, Şirinköy ve Yeniköy köyleri ile Kayaköy beldesine ait toplam bin 580 hektar tarım alanının basınçlı olarak ve damlama yağmurlama sistemiyle sulanacak. Bölgemiz açısından son derece önemli bir yatırım" ifadelerini kullandı.

"YER ALTI SULARI KORUNACAK, MALİYETLER DÜŞECEK"

Baraj yapımı devam ederken, bir yandan sulama kanallarının inşasına başlanmasının zaman kaybını ortadan kaldırdığını vurgulayan Akkaşlı, "Belediye başkanlığım dönemimde bölgemize kazandırmak için yoğun çaba harcadığımız Aktaş Barajımızın inşaatı sürüyor. Geçtiğimiz aylarda sulama kanallarının da ihalesine çıkıldı. Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun katılımıyla geçtiğimiz haftalarda temeli atılan sulama kanalları hızla ilerliyor. 7 yerleşim yerinin arazilerini sulayacak Aktaş Barajı üreticimize üretirken kazanç sağlayacak. Sulama maliyetleri üretici açısından yük, aynı zamanda yer altı suları da hızla azalıyor. Aktaş Barajı hem maliyeti düşürecek, hem de yer altı sularımızın korunmasını sağlayacak" dedi.

"BARAJIN GÖVDE DOLGUSUNDA TEMELDEN 30 METRE YÜKSEKLİĞE ULAŞILDI"

Sulama kanallarının 2015 yılının ilk aylarında tamamlanacağını belirten Akkaşlı, "Projenin uygulanmasıyla dekar başına 506 lira olmak üzere bin 580 hektarlık alanda toplam 8 milyon lira yıllık net gelir artışı sağlanacak ve yaklaşık bin 350 kişiye istihdam oluşturulacak. Aktaş Barajı'ndaki gövde çalışmalarında temelden 30 metre yüksekliğe ulaşıldı. Kil ocağı ile ilgili sorun giderildi. Kot seviyesine ulaştı. 105 metre yüksekliğindeki gövdenin tamamlanması ile birlikte barajımız da yine 2015 yılının ilk aylarında hizmete alınacaktır" dedi.

"50 KİLOMETRELİK BORU DÖŞENECEK"

1580 hektarlık alanda çalışmaların sürdüğünü kaydeden yüklenici firma Çelkar Enerji'nin genel koordinatörü İlyas Çelik de "Öncelikle ova bölümünde imalatımız sürüyor. Ana boru ve suyu arazilere ulaştıracak daha küçük çaptaki borularla birlikte toplam 50 kilometrelik sulama kanalı imalatı gerçekleştirilecek. İlerleyen haftalarda barajla bağlantıyı sağlayacak kısımda çalışmalara başlayacağız. Hava şartları da güzel gidiyor, 30 çalışanımızla arazideyiz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aktaş Barajı'nda Sulama Kanalları Tamgaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement