Alaplı'da, 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da, 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' Tanıtım Toplantısı

Alaplı\'da, \'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi\' Tanıtım Toplantısı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı düzenlendi.

03.01.2014 17:05

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtım toplantısı düzenlendi.

Alaplı Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, eşi Nagihan Malğaç, Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, Alaplı Gıda ve Hayvancılık ilçe Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Dirican, daire müdürleri, Meslek Liseleri okul müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, proje ile kadınların kabiliyetine, tahsiline, el becerisine göre meslek ve diploma sahibi olarak üretken hale gelmelerini sağlamak ve aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlandığını söyledi.

Toplantının hayırlı olmasını dileyen Malğaç, "Zonguldak Valimiz Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban'ın başkanlığında 12 Aralık 2013 tarihinde yapılan İl Yürütme Kurul Toplantısı ile ilimizde başlatılan projenin, ilçemiz çalışmaları 3 Ocak 2014 tarihinde Nagihan Malgaç başkanlığındaki Yürütme Kurulunun tanıtım toplantısı ile başlamıştır. Geçmişte kızlarımızın, yani günümüz kadınlarının, ailelerin ekonomik güçlük içinde olması, geleneksel ön yargılar, erken yaşta evlilikler ya da herhangi bir sebeple ilköğretim/ ortaokul eğitimini tamamlamış, liseye devam etmemiş yada lise eğitimini yarım bırakmış kadınlarımızın Mesleki Açık Liselere kayıtlarının yapılarak eğitimlerini tamamlamaları amaçlanmaktadır. Proje ile kadınlarımızın kabiliyetine, tahsiline, el becerisine göre meslek ve diploma sahibi olarak üretken hale gelmelerini sağlamak ve aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanmaktadır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı'da, 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement