Anadolu Bank'tan Söke'de Pamuk Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Anadolu Bank'tan Söke'de Pamuk Toplantısı

Anadolu Bank\'tan Söke\'de Pamuk Toplantısı

Anadolu Bank, Söke’de “Pamuğunun Türk Tarımındaki Yeri ve Önemi” konulu toplantı düzenledi.

15.01.2014 16:59

Anadolu Bank, Söke'de "Pamuğunun Türk Tarımındaki Yeri ve Önemi" konulu toplantı düzenledi.

Söke Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Bankanın Tarım Bölümü yöneticileri ve bölge şube müdürleri Sökeli çiftçilerle buluştu. Toplantıda; Söke Ticaret Borsası Başkanı S. Deniz Günal Anadolu Bank Genel Müdür Yardımcısı Taner Ayhan, Tarım Bölümü Müdürü İlhan Küçükahmetler, Aydın İl Tarım Müdürü Salih Köksal, Söke İlçe Tarım Müdürü M.Ali Körlü, Anadolu Bank Söke Şube Müdürü Serap Şumnulu, Anadolu Bank İncirliova Şube Müdürü Nusret Ergin, Turgutlu Şube Müdürü Süleyman Murat Şahin, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven, Kemal Kocabaş, Borsa Meclis Başkanı Nejat Sağel, önceki dönem Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Tariş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer ve yönetim kurulu üyeleri, Sökeli çiftçiler katıldı.

Söke Ticaret Borsası Başkanı Salih Deniz Günal, yaptığı açış konuşmasında; "Bilindiği gibi ovamızın en önemli geçim kaynağı pamuk. Hepimizin dikkati bu konu üzerine yoğunlaşıyor. Çiftçi çırçırcı tüccar esnaf hepimiz bunun üzerinde yoğunlaşıyoruz. Anadolubank'ta bizim bu hassasiyetimizi görmüş. Önümüzdeki dönem içerisinde tarımdaki sıkıntıları ortaya koymak için böyle tarım buluşmaları ortaya koymuş. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Gazeteci İsmail Uğural'ın medatörlüğünde yapılan toplantıda konuşan Anadolu Bank Tarım Bölümü Müdürü İlhan Küçükahmetler, Türk çiftçisine finans desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Küçükahmetler, "Söke'de olmak insana heyecan veriyor. Söke'de alın teri var işimiz var, sanayi var, bankacıda var tabi ama en önemlisi Söke tarımında bir gelecek var. Pamukta altın gibi değerli bir altyapı var. Pamuk o kadar geniş altyapısı olan bir ürün ki sanayi sektörüyle bağladığımızda binlerce insanı doyurduğunu düşündüğümüzde pamuğun ne kadar değerli bir ürün olduğunu zaten görüyoruz. Bugün ekiminde hasadına, hasadından kullanım alanına kadar binlerce insanı doyuruyor. Bizde Anadolu bank olarak bunun sorumluluğunu biraz daha ortaya koyalım dedik. Bu yolda finansmancı olarak katkı vermek istedik" dedi.

Toplantıda pamukta yaşanılan sorunlar da dile getirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Bank'tan Söke'de Pamuk Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement