Anamas'ta Baharın Son Esintileri - Son Dakika
Yerel

Anamas'ta Baharın Son Esintileri

Anamas\'ta Baharın Son Esintileri

Konya’nın Beyşehir ilçesinin simgesi olan 2 bin 998 metrelik rakımı ile Orta Toroslar'ın en yüksek tepesi olarak gösterilen Anamas Dağı'nın eteklerinde yaz mevsimine girilirken ilkbahar mevsiminin som demleri yaşanıyor.

31.05.2014 14:37

Konya'nın Beyşehir ilçesinin simgesi olan 2 bin 998 metrelik rakımı ile Orta Toroslar'ın en yüksek tepesi olarak gösterilen Anamas Dağı'nın eteklerinde yaz mevsimine girilirken ilkbahar mevsiminin som demleri yaşanıyor.

Mayıs ayının son günlerine rağmen dağın eteklerindeki yaylaları doğada rengarenk açan ve hala tap teze canlılığını koruyan papatya ve çeşitli bitkiler süslüyor. Açan çiçekler bölgeye çam ağaçları arasında kamp kurmak ya da yürüyüş için gelen ziyaretçilerinin de ilgisini çekiyor. Özellikle ilkbahar döneminde açan bitki örtüsüyle doğada görülmeye değer güzellikler sunan yılın 12 ayı zirvesinden beyaz örtü eksik olmayan Anamas Dağı, ziyaretçilerine dağ yürüyüşü, zirveye tırmanma için uygun alan ve kamp imkanları sunuyor. Endemik bitki yönünden de oldukça zengin olan Anamas Dağı ve eteklerinde dünyada sadece bu bölgede yetişen Dedegül çiçeği de açıyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamas'ta Baharın Son Esintileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement