Anamas'ta Bir Nefes" Doğa Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Anamas'ta Bir Nefes" Doğa Yürüyüşü

Anamas\'ta Bir Nefes" Doğa Yürüyüşü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Jandarma Teşkilatının 175'inci kuruluş yıl dönümü kapsamında "Anamas'ta bir nefes doğa yürüyüşü" etkinliği düzenlendi.

05.05.2014 12:54  Güncelleme: 12:59

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Jandarma Teşkilatı'nın 175'inci kuruluş yıldönümü kapsamında "Anamas'ta bir nefes doğa yürüyüşü" etkinliği düzenlendi.

Çevreye ve doğaya dikkat çekmek, hareketli ve sağlıklı yaşamak amacıyla da Beyşehir'in sembolü olan Anamas Dağı eteklerinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Konya İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emin Dursun, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurt, Selçuk Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Beyşehir Ali Akkanüt Kampüsü ve Huğlu Mahallesi'nde bulunan fakülte ve yüksekokulların müdürleri, akademisyenleri, Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu üyeleri, Pakistan ve Endonezya'dan gelen akademisyenler, Anadolu Eko Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, üniversite öğrencileri, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği'ne bağlı Beyşehir Doğa Yürüyüşü Grubu üyeleri, şehit aileleri ve gaziler, jandarma teşkilatı mensupları ve aileleri ile çok sayıda doğasever katıldı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Jandarma Teşkilatı'nın 175'inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen aktivite içerisinde üniversite camiası olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Doğada yapılan bir aktivite ve yürüyüş olması nedeniyle çok güzel bir etkinliğin gerçekleşmiş olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gökbel, "Ben bir spor fizyologuyum. Onun için böyle bir güzel ortamda bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Beyşehir gerçekten Konya'yı en güzel şekilde temsil eden, doğayı en güzel şekilde bize yansıtan bir bölge. Böyle bir güzel alanda, böylesine güzel bir aktivitenin yaşatılarak Jandarma Teşkilatımızın 175.kuruluş yıldönümünün kutlanması son derece güzel bir aktivite. Üniversitemizde sadece ben değil, bizim misafirimiz olan Pakistan ve Endonezya'dan gelen akademisyenlerimiz de aramızda. Beraberce doğada yürüyoruz" dedi.

Toplanma merkezi olan Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı önünde toplu ulaşım araçlarının oluşturduğu konvoyun hareketi ile başlayan doğa yürüyüşü etkinliği öncesinde katılımcılar ilk olarak Yeşildağ Mahallesi'ndeki Leylekler Vadisi'ni ziyaret etti. Burada leyleklerin yaşam alanını bir süre gözleyen ve fotoğraflar çeken katılımcılar, daha sonra Anamas Dağı'nın eteklerinde yer alan Kurucuova Mahallesi'ndeki doğal güzellikleri ve yeşil dokusu ile ön plana çıkan İslibucak mevkisine geldi. Buradaki 6 kilometrelik parkurda çam ağaçlarının ve kekik kokularının arasında yürüyüşe başlayan katılımcılar ve protokol, Anamas Dağı'nın zirvesindeki beyaz örtü, yemyeşil doğa ve bahar mevsiminde açan çiçekler arasında yürüyüş yapmanın, oksijen depolamanın keyfini yaşadı.

Doğa yürüyüşünün sonunda parkuru en önde tamamlayan erkek, kadın ve çocuk katılımcılara günün anısına madalyaları protokol tarafından verildi.

Doğa yürüyüşü etkinliğinin sona ermesinin ardından katılımcılar Gölyaka Mahallesi'ndeki Kubadabad Sarayı'nı da ziyaret ederken, Beyşehir Gölü'nün etrafı tur atılarak ulaşılan sanatçıların yeni mekanı olan 'Sonsuz Şükran Köyü' de gezildi. Katılımcılar, burada sanatçılara ait kerpiç evleri ziyaret ederek yakından görme fırsatı buldu. Katılımcıların son ziyaret durağı ise Beyşehir'in tarihi Eşrefoğlu Camisi oldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamas'ta Bir Nefes' Doğa Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement