Antalya Büyükşehir Kumluca'da Gıda Kurutma ve Paketleme Tesisleri Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Kumluca'da Gıda Kurutma ve Paketleme Tesisleri Kuruyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Kumluca’da İsraf Azalıyor, Yerel Üretici Kazanıyor’ projesi kapsamında Beykent Toptancı Hali içerisinde gıda kurutma ve paketleme tesisleri kuracak.

26.12.2022 11:52  Güncelleme: 12:16

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Kumluca'da İsraf Azalıyor, Yerel Üretici Kazanıyor' projesi kapsamında Beykent Toptancı Hali içerisinde gıda kurutma ve paketleme tesisleri kuracak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) bünyesinde desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda yürütülen, Büyükşehir Belediyesi'nin uygulayıcısı ve Kumluca Kaymakamlığı'nın ortağı olduğu 'Kumluca'da İsraf Azalıyor, Yerel Üretici Kazanıyor' projesi ile Kumluca ve çevre ilçelerde yer alan üreticiler, iki yeni tesise kavuşuyor. Proje kapsamında, Beykent Toptancı Hali içerisinde gıda kurutma ve paketleme tesisleri kurulacak.

GIDA İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kurutma tesisi sayesinde örtüaltı üretimin en fazla yapıldığı Kumluca ve çevre ilçelerinde geçimini meyve ve sebze üretimi ile sağlayan küçük, orta ve büyük ölçekli üreticilerin ürünleri değerlendirilerek, gıda israfının önüne geçilmiş olacak. Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca, üretimden hasat sonrasına, depolama, işleme ve dağıtım aşamalarında gıda kaybını en aza indirmek için eğitimler verilecek.

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılacak iş birliği ile hizmet vermeye başlayacak olan paketleme tesisleri sayesinde üreticiler ürününü daha uygun fiyata paketleterek, lojistik maliyetlerini azaltarak hem iç pazara hem de dış pazara ürünlerini değerinde satabilecek.

Antalya Büyükşehir Kumluca\'da Gıda Kurutma ve Paketleme Tesisleri Kuruyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Kumluca'da Gıda Kurutma ve Paketleme Tesisleri Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement