Arıburnu İlkokulundan Çevreye Katkı - Son Dakika
Yerel

Arıburnu İlkokulundan Çevreye Katkı

Arıburnu İlkokulundan Çevreye Katkı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile okullar arasında yapılan atık pil toplama kampanyası çerçevesinde Samsun İlkadım Arıburnu İlkokulundan çevreye muhteşem bir katkı yapıldı.

07.06.2017 16:05

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile okullar arasında yapılan atık pil toplama kampanyası çerçevesinde Samsun İlkadım Arıburnu İlkokulundan çevreye muhteşem bir katkı yapıldı.

Arıburnu Okulu Öğrencileri söz konusu proje kapsamında topladıkları 220 kg atık pilleri İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiler. Okul Müdürü Zekeriya Keskin ve Proje Koordinatörü Ünal Çalışcı, "Önceki yıllarda da okullarının en fazla atık pil toplayan okul olduğunu, öğrencilerinin bu konuda bilinçli bireylere dönüştüğünü" söylediler. Okulda en fazla atık pil toplayan sınıf olan 3M sınıfının öğretmeni Mehmet Batur, "Bu yıl sınıf olarak 48 kg atık pil toplayarak okulda birinci olduk. Bu tatlı rekabet ile öğrencilerimizin çevre bilinci giderek artmaktadır" dedi.

"Atık pillerin verilen adreslerden alıyoruz"

220 kg atık pili teslim alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıoğlu, "Arıburnu İlkokulunu bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyoruz. Çevreye muhteşem bir katkı yaptılar. Diğer okullarımızdan da bu katkıyı bekliyoruz. Bu atıklar tarafımızdan TAP'a gönderilecek ve doğaya zarar vermesinin önüne geçilecektir. Ayrıca evlerinde veya işyerlerinde atık pillerini biriktirenlerin İlkadım Belediyemize ait Alo Atık Hattı olan 444 55 06 nolu telefona haber vermeleri halinde biriktirdikleri atık pillerin verilen adreslerden alıyoruz" şeklinde konuştu.

"Geri dönüşüm bir toplumun eğitim ve kültür seviyesinin de bir göstergesidir"

Geri dönüşüme büyük önem verdiğinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Geri dönüşüm sadece ekonomi ile ilgili değil aynı zamanda bir toplumun eğitim ve kültür seviyesinin de bir göstergesidir. 'Dönüşüme İlkadım' projemize bizzat öncülük yaparak hem değerli çocuklarımıza hem de bütün hemşerilerimize örnek olmaya çabalıyoruz. Projemiz oldukça ilgi görüyor ve bu da bizleri memnun ediyor. Her yeni katılım yeni kazanımlar anlamına geliyor" diye konuştu.

"Bu piller toplanmasaydı, çöplerle birlikte toprağa karışacaktı"

Atık pillerin toplanması hem geri dönüşüm acısından hem de pillerin içerisinde bulunan kimyasal maddelerin toprağa gitmesi sonucu uzun yıllar toprağa ve tarım ürünlerine zarar vermesi nedeniyle çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan Tok, "Bu piller toplanmasaydı, çöplerle birlikte toprağa karışacaktı. Ancak Arıburnu öğrencilerimizin toplamış oldukları 220 kg atık pilleri ile böyle bir şeyin olmasının önüne geçerek çevreye muhteşem bir katkı yaptı. Çevre bilinci oluşturmak açısından bu tip faaliyetlere katkı veren Arıburnu öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, Okul Müdürü Zekeriya Keskin ve Proje Koordinatörü Ünal Çalışcı' yı tebrik ediyorum. Ayrıca 3M sınıfının öğretmeni Mehmet Batur'u da atık pil toplamada okul birincisi oldukları için öğrencileri ile birlikte tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arıburnu İlkokulundan Çevreye Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement