Atatürk'ün Düzce'ye Gelişi 81. Yılı Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Düzce'ye Gelişi 81. Yılı Anıldı

Atatürk\'ün Düzce\'ye Gelişi 81. Yılı Anıldı

Atatürk’ün Düzce’ye gelişinin 81’inci yıldönümü, ismini verdiği Selamlar Köyü’nde törenle kutlandı.

20.07.2015 15:29

Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 81'inci yıldönümü, ismini verdiği Selamlar Köyü'nde törenle kutlandı. Atatürk'ün köyde ayran içmesinin anısına çeşmeden ayran akıtılarak konuklara ikram edildi.

18 Temmuz 1934 yılında Düzce'yi ziyareti sırasında o zamanki adı ile İbrahimağa köyüne uğrayan ve köyün adını Selamlar olarak değişmesini isteyen Ulu Önder Atatürk'ün Selamlar Köyü'ne gelişinin 81. yılı törenlerle kutlandı.

Törene, Vali yardımcısı Kazım Karabulut, Gümüşova kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Düzce Belediye Başkan yardımcısı Murat Caymaz,Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap ve protokol üyeleri katıldı.

Tören öncesi konuşma yapan Selamlar köyü muhtarı Sinan Çiftçi, köyü tanıttı, Atatürk'ün Selamlar'a gelişinin tarihini anlattı.

Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ise, Atatürk'ün ismini koyduğu bir köyde kaymakamlık yapmanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

Kutlamalarda öğrenciler Atatürk konulu şiirler okurken, minikler ve gençler kategorilerinde Atatürk Koşusu düzenlendi. Koşularda dereceye girenlere madalyalarını protokol üyeleri verdi.

Törenin devamında protokol üyeleri tarafından Atatürk'ün eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği Atatürk Müzesi gezildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Düzce'ye Gelişi 81. Yılı Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement