Atıkları Topladılar Laptop Kazandılar - Son Dakika
Yerel

Atıkları Topladılar Laptop Kazandılar

Atıkları Topladılar Laptop Kazandılar

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlemiş olduğu, Kolza A.Ş.ve TAP tarafından desteklenen "Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması" ve "Atık Pil Toplama Yarışması'nda" büyük heyecan sona erdi.

07.06.2012 19:14

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlemiş olduğu, Kolza A.Ş. ve TAP tarafından desteklenen "Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması" ve "Atık Pil Toplama Yarışması'nda" büyük heyecan sona erdi. Çevre bilincini arttırmak, çocuklara atık pillerin ve bitkisel atık yağların ayrı toplanması gerektiğini ve zararlarını anlatmak amacıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullar için ödül töreni gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmasının ödül törenleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ödül törenine, BELPAŞ Genel Müdürü Nihat Seymen, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan, Sakarya Ticaret Sanayi Odası Çevre Komisyonu Başkanı Onol Taşöz, Kolza Biyodizel Genel Koordinatörü Aydın Erman, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeli, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okulların büyük ilgi gösterdiği ödül töreni öncesinde Sabihahanım ilköğretim okulu öğrencileri tarafından zeybek yöresi halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Ödül Töreni'nin açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nden Yücel İnce, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl atık pil toplama yarışmasının beşincisini, bitkisel atık yağ toplama yarışmasının ise ikincisini düzenlemekteyiz. Öncelikle bu yarışmaya katılarak çevreye olan duyarlılığını gösteren tüm okullara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmasına bu yıl 18 okul katılmış olup, toplamda 3.692 kg. atık yağ toplanmıştır. Atık Pil Toplama Yarışması'na ise 44 okulumuz katılmış olup, toplamda 6.530 kg atık pil toplanmıştır ki, atık pilde bu toplama miktarları son beş yılın en yüksek toplama oranlarıdır" diye konuştu.

Bu yıl, il genelinde beşinci kez düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması'nda okullar ciddi bir performans sergiledi. Öğrencilere, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yıl boyu verilen Çevre Eğitim Seminerleri'nde atık pillerin zararları anlatıldı. "Atık Piliniz Şeker Olsun Çocuklar Projesi" kapsamında ilköğretim okullarına yerleştirilen Atık Pil Toplama Makinelerine öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ayrıca bu yıl 2.si düzenlenen, lavaboya dökülen atık yağların kanalizasyon sistemine verdiği zararları anlatmak ve evlerde oluşan kızartmalık atık yağların ayrı toplanması gerektiği bilincini kazandırmak amacıyla düzenlenen "Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması"na il genelinde ilk ve ortaöğretim okulları katılım sağladı. Biriktirilen atık yağlar Kolza Biyodizel A.Ş. tarafından okullardan toplandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atıkları Topladılar Laptop Kazandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement