Avrupalı Öğrenciler Yumurtalık'a Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Öğrenciler Yumurtalık'a Hayran Kaldı

Avrupalı Öğrenciler Yumurtalık\'a Hayran Kaldı

Yumurtalık Teknik Eğitim Vakfı'nın AB Bakanlığı'nca desteklenen "Farklılıkları Ortadan Kaldıralım" isimli gençlik projesi kapsamında ilçeye gelen Romen öğrenciler, Yumurtalık'ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

11.09.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yumurtalık Teknik Eğitim Vakfı'nın AB Bakanlığı'nca desteklenen "Farklılıkları Ortadan Kaldıralım" isimli gençlik projesi kapsamında ilçeye gelen Romen öğrenciler, Yumurtalık'ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Teknik Eğitim Vakfı Adana Şube Proje Koordinatör Yardımcısı Nermin Şahin, hazırladıkları genç projesinin AB Bakanlığı tarafından kabul gördüğünü hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

"Bir gençlik değişimini içeren proje, ortak bir faaliyet programına katılmak amacıyla bir veya daha fazla gençlik gurubunu başka bir ülkeden bir gurubu misafir etme veya onlara misafir olma imkanı verir. Gençlik değişimleri 13-25 yaş arasında gençlik guruplarını içermektedir. Uluslararası ortaklığa dayalı bu faaliyetler, gençlerin ortak katılımını içerir. Farklı sosyal ve kültürel realiteleri keşfetme ve bunların farkına varmalarına, birbirlerinden öğrenmelerine, Avrupa vatandaşları olma duygularını güçlendirmelerine imkan vermek üzere tasarlanmıştır. Bu sayede gençler kültürleri arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları keşfedebilirler. Ayrıca gençlik değişiminin yerel toplum üzerindeki etkisi, diğer kültürler hakkında daha olumlu bir farkındalık oluşmasına neden olabilir."

Romen kız öğrenci Balan Georgıana da, Türkiye ve Yumurtalık'a ilk defa geldiğini denizin çok güzel olduğunu söyledi. Yine Tarca Laurarentiu isimli erkek öğrenci "Tarih ve doğa Yumurtalık'ta iç içe. Burada yaşayan insanlar çok şanslı" diye konuştu.

Romen Öğrencilere sponsor olan Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen de öğrencileri kabulde yaptığı konuşmada "Romen öğrencileri Yumurtalık'ta ağırlamaktan sevinç duyuyoruz" dedi.

Öğrenciler, Yumurtalık Belediyesinin temin ettiği teknelerle Deniz turu yaptı. Tarihi Süleyman Kulesini de gezen öğrenciler daha sonra denize girerek doyasıya yüzdü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalı Öğrenciler Yumurtalık'a Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement