Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ın acı günü.

15.07.2014 16:02

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın'ın annesi Fadime Akın (80) hayatını kaybetti.

Rahatsızlığı nedeniyle Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Fadime Akın dün gece hastanede yaşamını yitirdi.

Akın'ın cenazesi öğle namazına müteakip Koçarlı Bıyıklı Mahallesi Çarşı Cami'den kaldırılarak, Bıyıklı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Aydın İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Aydın ASFK Başkanı Mehmet Kıvanç, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, çevre belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nazilli'de Yağmur suları Dereköy'e akacak

Nazilli Belediyesi dere kenarındaki mahallelerin atık ve yağmur suyu hatlarını Dereköy deresine bağlıyor.

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet ve Turan Mahallesi 372 sokak üzerinde 500 metre uzunluğunda yağmurlama ve atık suyu hattı oluşturarak atık suların Dereköy Deresine akıtılmasını sağlıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler alan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Dereköy deresinin ıslah edilmesi ile çevresinde bulunan mahallelerimizin yağmurlama ve atık suyu hatlarını buraya  bağlıyoruz. Biz Nazilli'de altyapıya önem veriyoruz. Nazilli her ne kadar kurak bir şehir gibi algılansa da oldukça çok yağış alan bir yer. Nazilli Belediyesi olarak Nazilli'yi daha sorunsuz daha güzel bir kent haline getireceğiz" dedi.

Aşırı sıcaklara dikkat

Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Nail Ündağ mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşları uyardı.

Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceğini belirten Ündağ, "Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. En çok 4 yaşından küçük çocuklar, 65 yaş ve üzerinde olanlar, hamileler, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar, kronik hastalıkları olanlar, sürekli ilaç kullananlar etkilenmektedirler. Bunun içinde günün en sıcak saatlerinde 10.00-16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Yine güneşin dik geldiği bu saatlerde denize girilmemelidir. Susuzluk hissi olmasazsa bile her gün en az 2 litre sıvı tüketilmelidir" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement