Ayvalık Lisesi Mezunları 43 Yıl Sonra Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Lisesi Mezunları 43 Yıl Sonra Buluştu

Ayvalık Lisesi Mezunları 43 Yıl Sonra Buluştu

Bugünkü ismi Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi olarak değiştirilen Ayvalık Lisesinin 1970-71 Edebiyat Bölümü mezunları, 43 yıl sonra bir araya geldi.

30.05.2014 16:26  Güncelleme: 16:40

Bugünkü ismi Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi olarak değiştirilen Balıkesir'in Ayvalık Lisesi'nin 1970-71 Edebiyat Bölümü mezunları 43 yıl sonra bir araya geldi.

İlçede hizmet veren bir restoranda yıllar sonra buluşan ve yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğuyla, okul günlerini yad eden ilçenin tanıdık simaları unutamayacakları bir gün geçirdi. Düzenledikleri buluşmada kendilerini okutan öğretmenlerini de davet etmeyi unutmayan 43 yıllık mezunların coşkusu ise dikkatlerden kaçmadı. Ayvalık'ın tanınmış simalarından, Talat Uslu, Şerif Bacık, Şahide Kotan, Emine Jale, Güneş Kurt, Kadri Karayıldız, Vasfiye Açık, Teoman Sarıgül, Cevher Kantarcı, Zehra Ertan, Semra Gündüz, Ahmet Dağaşan, Mustafa Gündüz, Harika Kıransal, Emine Gök, Enis Göral, Ahmet Öziçer, Salih Kantarcı, Şeref Dere gibi isimlerin katıldığı buluşmayı organize eden mezunlardan Güneş Kurt ise yıllar sonra arkadaşlarını bir araya getirmenin tarifi imkansız mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kurt, yaptığı açıklamada, "Hep bir gün bir araya gelelim. Kısmet bugüneymiş. İnşallah bundan sonra her 27 Mayıs'ta toplanacak ve bu unutulmaz günü tekrar edeceğiz" dedi.

TRAFİK KAZASINDA YATALAK KALAN ARKADAŞLARINI DA UNUTMADILAR

Ayvalık Lisesi'nin 1970-71 mezunlarından Şahide Kotan ise, lisedeki arkadaşlıkların ve eski dostlukların bambaşka olduğuna işaret ederek, "Aslında mezun olduktan sonra aradan geçen 43 yılda birbirimizden kopmadık. Bazı arkadaşlarımızla aynı zamanda iş arkadaşı da olduk. Bazı arkadaşlarımız kendi aralarında gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinde birbirleriyle sıkça görüşüyorlardı. Ama mezun olduğumuzdan bu yana aradan geçen 43 yıllık sürenin ardından ilk kez o dönemin hemen hemen tüm mezunları bir araya gelebildik. Muhteşem ve inanılmaz duygusal anların yaşandığı bir gün oldu bugün bizim için. Aramızda o yıllar üzerimizde çok büyük emekleri bulunan Yüksel Alay, Harika ve Nurten hanım, Ceval Akalp, Mehmet Ural gibi birbirinden değerli öğretmenlerimiz de bulundu. Başımızda kavak yellerinin estiği o güzel lise günlerini bir kez daha yaşayıp, o ambiyansı bir kez daha soluduk. Ben, asla unutamayacağım bu günü organize eden arkadaşlarımın yanı sıra bu özel güne katılan değerli öğretmenlerimiz ve mezun arkadaşlarıma bizleri yalnız bırakmadığı için sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzenledikleri kahvaltılı buluşmanın ardından, bir trafik kazası sonrasında yatalak kalan bir arkadaşlarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Ayvalık Lisesi'nin 1970-71 yılı mezunları, önümüzdeki Haziran'ın 24'ünde de düzenledikleri buluşmaya katılamayan arkadaşlarının da katılacağı yeni bir organizasyonda bir araya gelmek için aralarında sözleşmeyi de ihmal etmediler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Lisesi Mezunları 43 Yıl Sonra Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement