Bahar'dan Dolmuşçu Esnafına Çağrı - Son Dakika
Yerel

Bahar'dan Dolmuşçu Esnafına Çağrı

Bahar\'dan Dolmuşçu Esnafına Çağrı

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, dolmuş durakları sıkıntılarını değerlendirdi.

11.11.2012 15:49

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, dolmuş durakları sıkıntılarını değerlendirdi. TTK'ya ait yeri kullanan dolmuşçu esnafının paralarını ödemediğini belirten Bahar, "Bütün durakları bilgilendirdim. Ben tahsilatçı değilim" diye uyarıda bulundu.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, dolmuş durakları sıkıntılarını gazetecilere aktardı. TTK'nın üçüncü kez dolmuşçu esnaflarına tebligat gönderdiğini belirten Bahar, "Bununla ilgili sıkıntımızın bir kısmı devam ediyor.

Mahkeme yerin TTK'ya ait olduğunun son noktasını söyledi. Belediyenin buradan rüsum alamayacağını söyledi. Belediye başkanımız bunu kabul etti. Belediye ile ilgili o konuda sıkıntımız yok. Esnafımızın hala daha da parasını TTK'ya ödememekte direnen esnafımız var. TTK üçüncü defa tebligat gönderdi. İcraa takibi yaptırdı. İcra takibin ödeyenlerin üzerinden kaldırdık. Ödemeyenlere TTK genel müdürlüğü iki tebligat yapıp duraklarını boşaltma kararı alacak. Buradan öteye de ben artık tahsilatçı değilim. İla da paranı ver demeyeceğim. Şu anda parasını getirmeyen üç durak var. Ontemmuz, Karafatma ve Filyos durakları var. Bir de Site dolmuş durağının geçmişe dönük borcu var. Site durağının üç yıllık araç başı 1,500 TL borcu var. Diğer duraklar da paralarını öderlerse o yerlerinde kalacaklar. Diğer arkadaşlarımız ödemedikleri takdirde yerler boşlatılacak. Ben yedi sefer toplantı yaptım. Bir sefer de anlattım. Halen daha ödemek istemiyorlarsa orada durmak istemiyor demektir. TTK haklı olarak kendi yerine sahip çıkmak zorundadır. TTK onları oradan çıkardıktan sonra belediye onlara yer gösterecek. Belediyenin göstereceği yer onlar için büyük bir sıkıntı olacak. Çünkü merkezi olan yerde böyle bir yer imkanı bulamayacaklar. Bu günkü dolmuşçu arkadaşların durakları merkezi yerdedir. Eğer bu paraları halen daha ödemezlerse kendileri bilir. Durakları gezdim anlattım. Eğer durak başkanlarımız konunun ciddiyetini duraktaki arkadaşlarımıza anlatmamışsa kendileri bilir. Sonradan dönülmeyecek konuda iş yapılmaması için kendilerini uyardım. Bu kurala uyan bir sürü arkadaşlarımız var. Belediye bu güne kadar para ödenirken sıkıntı yoktu. Asıl yer sahibine ödemeye iş gelince kendileri bilir. Bu parayı zaten normalde belediye rüsum parası adı altında ödeniyordu. Bu para aslında belediye ödenmemesi gerekiyordu. Ama asıl ödenmesi gereken yer TTK'ydı. Çünkü yerin sahibi TTK. Ama ne oldu. Hem belediyeye para ödendi, hem de bu kurum TTK'ya borçlandırdı. Bu derneğe geçmişte yapılan o dönemin yönetici ve başkanlarının yaptığı en büyük kötülüktü" diye konuştu.

"BEŞ SENE BİLE YETMEZ"

Kurumların kötü kullanıldığını belirten Bahar, "Bu kurumların ne kadar kötü kullanıldığını, kendi menfaatleri doğrultusunda buralarda neler yapıldığının en açık göstergesidir. Bu odanın yerle ne alakası var. Yer belirleme zaten belediyenin görevidir. Belediye yeri kiralar esnaftan rüsum adı altında parasını alır. Böyle bir uygulamayı belediyeden alıp da odanın üzerine yapmak tamamen o dönemde burada bulunanların şahsi menfaatleri ile alakalıdır. Eğer madem yaptıysan Şoförler odası ile bir protokol yaptıysan gereğini yerine getir.

Bu kurum belediyeye bir milyon 600 bin TL para ödemiş. TTK'ya da bir milyon 600 bin TL peşkeş çekilmiş. İki sefer para verilmiş oldu" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bahar'dan Dolmuşçu Esnafına Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement