Bartın'da 28 Şubat Süreci Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Bartın'da 28 Şubat Süreci Protesto Edildi

Bartın\'da 28 Şubat Süreci Protesto Edildi

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Bartın Şubesi üyeleri tarafından 28 Şubat süreci, basın açıklamasıyla protesto edildi.

28.02.2015 17:59

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Bartın Şubesi üyeleri tarafından 28 Şubat süreci, basın açıklamasıyla protesto edildi.

Bartın Arap Camii önünde bir araya gelen Özgür-Der Bartın Şubesi üyeleri, 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan post modern darbeyi basın açıklamasıyla protesto etti. Dernek adına bir basın açıklaması yapan Özgür-Der Bartın Şube Başkan Yardımcısı Aydın Kuloğlu, "Elbette darbecilerden hesap sorulmasına sevinmekteyiz. 28 Şubat zorbalığının yargı düzleminde yaşanan iki temel çelişkisinin görülmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. 28 Şubat adlı zorbalık, şüphesiz askerlerce planlanmış, siyasetçilerden sermayeye, akademi dünyasından medyaya kadar geniş yelpazede görev almış kadrolarca icra edilmiştir. Daha fazla vakit geçirilmeden darbenin tüm bu resmi, sivil aktörlerinden hesap sorulmalıdır. Ayrıca, Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde yaşandığı üzere, 28 Şubat davası sanıklarının tümüyle tahliye edilmelerinin ve yargılanmalarının tutuksuz sürdürülmesi ve bu kişilere isnat edilen suçların beraber düşünüldüğünde çok ciddi hukuki garabet oluşturduğuna dikkati çekiyoruz. Daha fazla haksızlık ve zulme sebep olmaması için 28 Şubat darbe süreci mağdurlarının acilen tahliye edilmelerinin hukukun ve adaletin gereği olduğunun altını çiziyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından Özgür-Der Bartın Şubesi üyeleri sloganlar atarak dağıldı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da 28 Şubat Süreci Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement