Başkan Altepe Kent Konseyi Ailesiyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Altepe Kent Konseyi Ailesiyle Buluştu

Başkan Altepe Kent Konseyi Ailesiyle Buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

20.04.2013 16:02

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) birlik yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, BKK Yürütme Kurulu üyeleri, Çocuk, Gençlik, Kadın ve Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri ve çalışma gruplarının temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Konseyi'nin gönüllüleriyle gurur duyduklarını söyledi. Bursa olarak her konuda örnek olmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Recep Altepe, özellikle kent konseyi faaliyetlerinde örnek olduklarını ifade etti. Şehrin tüm dinamiklerinin, vatandaşların Bursa'ya sahip çıkmasının, aktivitelerin içerisinde olmasının, alınan kararlara katkı sunmasının ve kararları takip etmesinin önemli olduğunu anlatan Altepe, "Bursa olarak bunu en güzel şekilde uygulamaya gayret ediyoruz. Bursa, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisidir. Bursa'da Uludağ var. Deniz, göl, tarih, medeniyet, insanlık var. Bursa tarih boyunca örnek olduğu gibi son yıllarda da örnek alınıyor. Özellikle toplumun şehrine sahip çıkması, çalışmalara katkı koyması noktasında parmakla gösteriliyor. Bursa, tarihine sahip çıkan tarihi kentleri, sağlıklı kentleri, yerel gündem 21'i ve kent konseyi çalışmalarını başlatan ve başarılı olan şehirdir. Bursa 20'inin üzerindeki konuda önder ve lider. Bizim hedefimiz de budur" dedi.

"Bursa'nın en büyük özelliği çok yönlü oluşudur. Turizmi, sanayisi, tarihi, tarımı, alt ve üst yapısıyla birikimli bir şehirdir" diyen Başkan Altepe, "Diğer şehirler insanları bir araya getirmekten, yönetime müdahale etmesinden çekinirken, bizler herkesin katılmasından, herkesin Bursa'ya katkı koymasından yanayız. Bursa'nın örnek bir medeniyet şehri olması için çalışmaları sürdürüyoruz. Bu konuda da Kent Konseyi ve gönüllüleriyle gurur duyuyoruz. İnşallah şimdiden sonra da birlikte çalışmayla devam edeceğiz. Türkiye'de son yapılan araştırmalarda, 'kendi şehrine sahip çıkmada' en yüksek orana Bursa ulaştı. 'Kendi şehrini en çok seven, çocuklarının ve torunlarının kendi şehrinde yaşamasını isteyenlerin' en yüksek oranı da yine Bursa yakaladı. Bu konuya en çok katkıyı sağlayan Kent Konseyi'dir. Bu güçlü kadro Bursa'yı uçurur. Yaptığınız çalışmalardan dolayı başta Kent Konseyi Başkanı Semih Pala olmak üzere tüm kent konseyi ailesine teşekkür ediyorum. Yapılan genel kurulların ve çalışmaların başarılı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Türkiye'ye örnek işler yapan Kent Konseyi'nin başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Bursalıların verdiği destekler sonucu oluştuğunu kaydetti. Türkiye'nin en büyük kent konseyi olabilmenin, yüzlerce gönüllüyle birlikte 5 bin faaliyet yapabilmenin bir organizasyon ve ekip işi olduğunu anlatan Pala, "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sosyal çalışmalara yatkın birisi olduğundan her türlü faaliyetimize destek verdi. Geçtiğimiz günlerde 4 meclisimizin demokratik ortamlarda seçimlerini yaptık. Yeni ve dinamik ekipler oluşturuldu. Bugünkü toplantıda yeni ekiplerle bir araya gelmek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi buluşturmak istedik. Başkan Recep Altepe'ye verdiği tüm desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Bizler de en büyük kent konseyinin yöneticileri olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

(MŞ)

20.04.2013 15: 51: 21

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Altepe Kent Konseyi Ailesiyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement