Batman'da Zilan Türbesi'ne Akın - Son Dakika
Yerel

Batman'da Zilan Türbesi'ne Akın

Batman\'da Zilan Türbesi\'ne Akın

Batman'ın Beşiri İlçesi'nde Zilan Şeyhleri'ni anmak için düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 10 bin kişi katıldı

28.05.2011 18:21

Batman'ın Beşiri İlçesi'nde Zilan Şeyhleri'ni anmak için düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Etkinliğe katılanlar arasında CHP Batman milletvekili adayı Faris Özdemir ile Diyarbakır milletvekili adayı Salih Sümer de yeraldı.

Beşiri'nin Örmegöze Köyü'nde Nakşibendi tahrikatına bağlı Zilan Şeyhleri'nin türbesinde her yılın Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirilen 'Zilan şeyhlerini anma ve AŞ dökme' şenliklerine bu yıl Türkiye'nin dört bir tarafından yaklaşık 100 bin kişi katıldı. İki gün sürecek etkinliğe katılanlar için 100 küçükbaş kurban kesilirken, 10 ton pilav, 150 bin ekmek dağıtıldı.

Şeyh Salman Bağdu'nun türbeye gelişinde zamna zaman izdiham yaşandı. Bağdu, etkinliklere Marmara, Trakya, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden yaklaşık 100 bin ziyaretçinin geldiğini belirterek, "Bu yıl 55'ncisini kutladığımız anma ve AŞ dökme etkinliklerine hemen her kesimden insanlar geldi. Bu dergah herkesin sevgi ve hoşgörü gördüğü bir kapıdır. Her görüşten insanları burada ağırlamak bizi mutlu ediyor"

Etkinlere CHP Batman milletvekili adayı Faris Özdemir, Diyarbakır milletvekili adayı Salih Sümer de katıldı. Etkinliğe katılanla arasında Alevi kökenli sanatçı Nilüfer Akbal da yer aldı. İlk kez bir türbe ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Akbal, "Alevi kökenliyim, daha önce Hacı Bektaş Veli'yi ziyaret etmiştim. Şimdi de ilk kez bir türbe ziyaretini gerçekleştiriyorum.

Farklı görüşler olsa da ortak paydalar birdir. Bu kadar kalabalığı ne siyaset nede maddi çıkar bir araya getirir. Türbede inanılmaz bir sevgi ve hoşgörü ortamı var. Güzel bir manzara da Türkiye'nin dört bir yanında insanların türbeye gelmesidir" dedi.

Geceyi köyde geçirecek olan ziyaretçiler, etkinlikleri yarın da sürdürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Batman'da Zilan Türbesi'ne Akın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement