Baydemir: 30 Mart'ta Ampulün Enerjisini Keseceğiz - Son Dakika
Yerel

Baydemir: 30 Mart'ta Ampulün Enerjisini Keseceğiz

Baydemir: 30 Mart\'ta Ampulün Enerjisini Keseceğiz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir, hükümete yönelik eleştirilerini sürdürüyor.

20.03.2014 11:27  Güncelleme: 11:26

Baydemir, Bozova Newroz kutlamasında, "Sizin sahip olduğunuz enerjiyi kim tüketiyor? O ampuller var ya o ampullerin hepsinin miadı dolmuş. 30 Mart'ta o enerjiyi keseceğiz inşallah" dedi.

Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Bozova İlçesi'nde düzenlenen Newroz kutlamasına katıldı. Kutlamada ayrıca Avrupa Parlamentosu eski üyesi Feleknas Uca, BDP Bozova İlçe Başkanı Bayram Aslan, Bozova Belediyesi İlçe Eşbaşkan Adayları Zeynel Taş, Fatma Doğan, binlerce Bozovalı ile buluştu.

Kadınlar ve gençlerin yoğun katılımının dikkat çekti. Newroz alanını sabah saatlerinden itibaren dolduran Bozovalılar, kıyafetleri ve pankartları ile alanda renk cümbüşü yarattılar.
Kutlamada ilk olarak konuşan BDP İlçe yöneticilerinden Mehmet Vural, Bozovalıları selamladı. Ardından Bozovalılara seslene BDP Urfa İl Başkanı Celalettin Ekmen, seçim yarışının başladığı günlerde AKP'yi tek rakip olarak gördüklerini ancak bugün artık sadece partilerinin diğer ilçe teşkilatları ile yarıştıklarını ifade etti. Ekmen, "Hırsızlıkla anılan bir hükümetin bu ülkeyi yönetme hakkı yoktur" dedi.

Ardından mikrofona gelen BDP Bozova Belediyesi Eşbaşkan Adayı Fatma Doğan, Bozova'nın hiçbir alt yapı sorununun çözülmediğini vurguladı. Doğan, kadınlar, gençler ve çocukların ihtiyaç duyduğu sosyal alanlar başta olmak üzere, vatandaşların ihtiyaçlarının şimdiye kadar karşılanmadığını söyledi.
BDP Bozova Belediyesi Eşbaşkan adayı Zeynel Taş ise, "Bu Newrozun 3 müjdesi var; birincisi mücadelemizin geldiği aşama, ikincisi Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü, üçüncüsü ise Bozova Belediyesi'dir" dedi.

Daha sonra Mehmet Öcalan ve Feleknas Uca yaptıkları konuşmalarda, 30 Mart seçimlerinin önemine dikkat çektiler.

'30 MART'TA BİR NEWROZ DAHA OLACAK'
Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir, "Ape Osman" sloganları, alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde sahneye davet edildi. "Bugün Bozova'da göstermiş olduğunuz bu destek, özgürlüğün, kardeşliğin ve umudun müjdesidir. Newrozunu bu duygularla yürekten kutluyorum" diyerek konuşmasına başlayan Baydemir, "Newroz bütün Ortadoğu coğrafyasında yaşayan halklarımızın Farsların, Türkmenlerin, Kürtlerin, Arapların bütün inançlarımızın ortak Newrozu, ortak barışı, ortak coşkusudur. Newroz eşitçe, özgürce, kardeşçe bir arada yaşamanın sembolüdür. Esasen 30 Mart'ta bir Newroz daha olacak" dedi.

BAYDEMİR KONUŞURKEN ELEKTRİK KESİLDİ
Baydemir'in konuşması devam ederken, neredeyse tüm programlarında olduğu gibi elektrik kesildi. Baydemir elektrik kesintisi ile birlikte konuşmasına ara verirken, kısa bir süre devam eden kesinti Newroz alanını dolduran Bozovalılar tarafından protesto edildi.

Baydemir, Newroz'un bugün özgürce kutlanıyor olmasının kimsenin bahşettiği bir lütuf olmadığını vurgulayarak bu uğurda çaba gösterenleri saygıyla andı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Baydemir: 30 Mart'ta Ampulün Enerjisini Keseceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement