Bayındır Belediyesi Bizim Afrikalılar'a Kol-Kanat Gerdi - Son Dakika
Yerel

Bayındır Belediyesi Bizim Afrikalılar'a Kol-Kanat Gerdi

Bayındır Belediyesi Bizim Afrikalılar\'a Kol-Kanat Gerdi

İzmir Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nce Bayındır Çırpı semti’nde hafta sonları AfroTürk çocuklara İngilizce ve bilgisayar kursları veriliyor.

24.01.2014 10:39

İzmir Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nce Bayındır Çırpı semti'nde hafta sonları AfroTürk çocuklara İngilizce ve bilgisayar kursları veriliyor.

Bayındır Belediyesi ve İzmir Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle Çırpı Semti Kapalı Spor salonunda 2013 Haziran ayından itibaren İngilizce ve bilgisayar kursları veriliyor. Kurslarda Bayındır'da yaşayan 12 Afrotürk çocuk eğitim görüyor. Eğitmenler eşliğinde verilen kursların bu haftasonu önemli ziyaretçileri vardı. Bayındır Belediye Meclis üyesi Şükran Hızlıer, Dernek Başkanı Mustafa Olpak, ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşe Yardımcısı Phaedra Gwyn ve öğrenci velileri kursları izledi.

İzmir Afrikalılar Derneği Başkanı Mustafa Olpak Bayındır'ın kendileri için önemli yeri olduğunu, Türkiye'de tek olan Afrotürk Dana Bayramı 8.sini yine Bayındır'da kutlamaktan büyük mutluluk duyacağını söyledi.

Olpak, "Bayındır Belediyesi bizlere her zaman maddi ve manevi olarak desteklemiştir. Belediye Başkanımız Mehmet Kertiş'e bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

Belediye Meclis üyesi Şükran Hızlıer de kısa açıklamasında, "Bizler yaratılanı Yaratan'dan ötürü seviyoruz. Sevgi bizi birbirimize bağlayan köprüdür. Afrotürk kardeşlerimizi biz seviyoruz, onlar da bizleri seviyor. Bizler var olduğumuz sürece Afrotürk kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

ABD elçiliği Kültür Ataşe yardımcısı Phaedra Gwyn, Belediye Meclis üyesi Şükran Hızlıer'e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, elçilik olarak dernek çalışmalarına destek olacaklarını ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayındır Belediyesi Bizim Afrikalılar'a Kol-Kanat Gerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement