Bebka'dan Eskişehirli Aşık Nurşah'a Onur Belgesi - Son Dakika
Yerel

Bebka'dan Eskişehirli Aşık Nurşah'a Onur Belgesi

Bebka\'dan Eskişehirli Aşık Nurşah\'a Onur Belgesi

Eskişehir Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması projesine katılan Durşen Mert'e onur belgesi verildi.

04.07.2014 14:48  Güncelleme: 14:46

Eskişehir Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması Projesi'ne katılan 'Eskişehirli Aşık Nurşah' lakaplı Durşen Mert'e onur belgesi verildi.

Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) Turizm Tanıtım Mali Destek kapsamında desteklediği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) yürüttüğü projeye katılan Aşık Nurşah, sazı ve şiirleri ile kültürün korunması ve yaşatılmasına katkıda bulunduğu için onur belgesine layık görüldü. Onur Belgesi, Proje Koordinatörü ESOGÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Sarı ile Proje Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Kaşlı ve Edebiyat Fakültesi'nden Yard. Doç. Dr. Adem Koç tarafından verildi.

Eskişehirli Aşık Nurşah, yaptığı açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında Eskişehir ile ilgili her etkinliğe katıldığını belirterek, "Şimdiye kadar etkinliklerden 100'ün üzerinde ödül aldım. Aşıklık geleneğine küçük yaşlarda ilgi duydum. Bağlama çalmayı kendi kendime çalışarak öğrendim. Herhangi bir usta öğreticim olmadı. Şiirlerimde Anadolu'nun geleneksel şairlerinden etkilendim. Şiirlerimde doğa, aşk, gurbet konularını işledim" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bebka'dan Eskişehirli Aşık Nurşah'a Onur Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement