Beü'de, 'Örselenmiş Osmanlı'dan Medeniyet Umuduna' Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Beü'de, 'Örselenmiş Osmanlı'dan Medeniyet Umuduna' Konulu Konferans

Beü\'de, \'Örselenmiş Osmanlı\'dan Medeniyet Umuduna\' Konulu Konferans

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) konuğu olan Mimar Sinan Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten, "Örselenmiş Osmanlı'dan Medeniyet Umuduna" konulu konferans verdi.

29.04.2014 19:18

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) konuğu olan Mimar Sinan Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten, "Örselenmiş Osmanlı'dan Medeniyet Umuduna" konulu konferans verdi.

BEÜ Bahar'14 Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen ve Prof. Dr. M. Haluk Güven katıldı. Konferansta, medeniyet tasavvuru hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ökten şunları söyledi: " İnsanın pek çok yeteneği vardır. Bu yetenek yalnızca insana mahsustur. Bu kavram, insanı toplum içinde yaşarken belirli bir düzen içinde tutar. İnsanın benimseyeceği medeniyet tasavvuruna inanması gerekmektedir. İnandığımız zaman zihnimizdeki sorular kendiliğinden cevap bulacaktır. Medeniyet tasavvurunun bir değerler sistemidir. Her tasavvurun kendine özgü bir dogması ve kabulleri vardır. Para, hazlar, çalışma ve davranış biçimleri, yemeklerimiz, sanatımız, gündelik hayat, evliliklerimiz, boşanmalarımız, medeniyet tasavvurunun birer parçasıdır. Medeniyet tasavvuru bir topluma ait değil, birçok toplumun alt yapısını oluşturan bir kavramdır." Ökten, konferans sonunda katılımcıların sorularını cevapladı ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü'de, 'Örselenmiş Osmanlı'dan Medeniyet Umuduna' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement