Bozok Üniversitesi Rektörü Uçar Akdağmadeni İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Bozok Üniversitesi Rektörü Uçar Akdağmadeni İlçesini Ziyaret Etti

Bozok Üniversitesi Rektörü Uçar Akdağmadeni İlçesini Ziyaret Etti

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız ve Belediye Başkanı Suphi Daştan’ı ziyaret etti.

14.04.2014 19:48

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız ve Belediye Başkanı Suphi Daştan'ı ziyaret etti.

Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulunda bir dizi incelemelerde bulunan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uçar, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Genel Sekreter Doç. Dr. Seyfullah Türkmen ile birlikte Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız'ı ve Belediye Başkanı Suphi Daştan'ın ziyaret etti. Ziyarette konuşan Rektör Uçar, Bozok Üniversitesi'nin Yozgat merkez ve ilçelerimizde yerel yönetimler ile kamu ve kurum kuruluşlarıyla her zaman işbirliği içerisinde olduğunu söyledi. Bu işbirliklerin sürdürülebilir olması düşüncesiyle ilçelerde bulunan Meslek Yüksekokullarımızı ziyaretimizde ilçe yöneticilerini de ziyaret ettiklerini dile getiren Rektör Uçar, "Merkez Erdoğan Akdağ Kampüsümüzde eğitim-öğretimlerini sürdüren öğrencilerimiz ile ilçelerde öğrenim hayatlarını sürdüren öğrencilerimiz arasında hiçbir fark yok. Sadece mekansal bir fark var. Burada eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizde bizim öğrencilerimiz. Onların rahat ve huzurlu bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçelerimizde Meslek Yüksekokullarımızı ziyaret ederek, hem okul idaresi hem akademik ve idari personel hem de öğrencilerimizle bir araya gelip yaptığımız sohbet toplantıları ile onların sorun ve taleplerini ve dinliyor, gördüğümüz eksiklikler var ise çözümü aAdına çalışıyoruz. Üniversite yönetimi olarak bu tür ziyaretlerimiz bundan öncesi süreçlerde olduğu gibi bundan sonra da devam etmesini istiyoruz. İlçe Meslek Yüksekokullarımız da Üniversitemizin bir parçası. Meslek Yüksekokullarımız ilçelerimizin göz bebeği. Bizler ve ilçedeki yerel yönetimlerin destekleri ile okullarımızın fiziki ve genel durumlarını iyileştirerek öğrencilerimizin modern şartlarda eğitim ve öğretim görmeleri için gayret ediyoruz" dedi.

Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Meslek Yüksekokulumuz ilçemize sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda çok önemli katkılar sağlıyor. İlçemizin değişimi ve dönüşümünde önemli bir rol oynuyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak her zaman Meslek Yüksekokulumuzun dün olduğu gibi bugün de yarında yanında olacağız" diye konuştu.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ise, ilçede bulunan meslek yüksekokulu'ndan sonra yapımına başlanan 4 yıllık Sağlık Yüksekokulu'nun tamamlanarak eğitim-öğretime başlaması ile Akdağmadeni'ne büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Bu okulumuz ilçemizin vizyonunu değiştirecek. İlçenin sosyal kültürel ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını umduğumuz okulumuzda eğitim ve öğretim görecek öğrencilerimiz için, sosyal alanlar yaparak ilçemize gelen öğrencilere, ilçemizi ve okulumuzu sevdirmek, okulumuzun tercih edilebilirliğini artırmak istiyoruz" dedi. Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu'nun Akdağmadeni için çok büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Daştan, gerek "Meslek Yüksekokulumuzun gerekse yapımı devam eden Sağlık Yüksekokulumuzun her türlü fiziki ve genel alt yapısının tamamlanmasında üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Akdağmadeni Belediyesi olarak Üniversitemizin emrindeyiz" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozok Üniversitesi Rektörü Uçar Akdağmadeni İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement