Bozüyük'te Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Yaz Kur'an Kursları Başladı

Bozüyük\'te Yaz Kur\'an Kursları Başladı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılı Yaz Kur'an Kurslarının açılış programı yapıldı.

24.06.2013 14:57

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılı Yaz Kur'an Kurslarının açılış programı yapıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Müftüsü Burhan Çakır tarafından yapıldı. Müftü Burhan Çakır konuşmasında Yaz Kur'an Kurslarının çocukların gelişimini sağlaması ve manevi gıdasını almasında önemli yeri olduğunu söyledi.

Müftü Burhan Çakır, "Özellikle çocuklarımızın gelişmesinde, manevi gıda almasında Yaz Kur'an Kurslarımızın önemi çok büyüktür. Kurslarımızda çocuklarımız Kur'an eğitimi alarak dini bilgiler öğrenmektedir. Geleceğimiz olan yavrularımızın manevi gıdayı alarak büyümeleri bizler açısından son derece önemlidir. Özellikle internet ve televizyon nedeniyle ahlaki çöküntünün yaşandığı günümüzde, çocuklarımızın Kur'an eğitimi alarak dini bilgiler öğrenerek yetişmeleri ve yetiştirilmeleri çok çok önemlidir. Bizler gelecekte ülkemizi kalkındırmak, aramızdaki sevgiyi, saygıyı ve muhabbeti arttırmak, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek için yavrularımızı mutlaka yaz Kur'an kurslarımıza göndermek zorundayız. Özellikle küçük yaşta alınan eğitimler çok önemlidir. Bu yüzden çocuklarımızın eğitimine çok önem veriyoruz. Lütfen sizler de çocuklarınızı kurslara göndererek bizzat ilgilenin. Bizzat ellerinden tutarak Kur'an kurslarına getirin. Yeterli eğitim verilip verilmediğinin sorgusunu yapın. Kur'an Kurslarımız 9 hafta sürecek ve çocuklarımızı bir anne baba şefkati ile bağrımıza basacağız" dedi.

Ardından Yeni Mahalle Kız Kur'an kursu öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi. Hadis ve şiir dinletisinin ardından ilgiyle izlenen sema gösterisi sunuldu. Son olarak İlçe Müftüsü Burhan Çakır tarafından Kur'an Kursu öğrencileri ve konuklara çiçek takdimi yapılarak program sona erdi.

Programa İlçe Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Oğuz Sertler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Sağlık Grup Başkanı, din görevlileri, vatandaşlar ve çok sayıda Kur'an kursu öğrencisi katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement