Burdur'da Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Burdur\'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, bu yıl 37.kez kutlanacak olan 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiği Turizm Eğitim Merkezi'nin (TUREM) daha fazla öğrenci yetiştirmesi ve okulda daha verimli eğitim verilebilmesi için yeni binaya...

10.04.2013 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, bu yıl 37. kez kutlanacak olan 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiği Turizm Eğitim Merkezi'nin (TUREM) daha fazla öğrenci yetiştirmesi ve okulda daha verimli eğitim verilebilmesi için yeni binaya taşınma talimatını verdi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, 15.22 Nisan tarihleri arasında bu yıl 37. kez kutlanacak olan 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında TUREM'i ziyaret etti, öğrencilerin yaptığı yemekten öğle yemeği yedi. Vali Yılmaz'a, Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Hamdullah Suphi Özgödek, Bülent Uygur, Mustafa Özkaynak, Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat eşlik etti. Vali Yılmaz'a okulun çalışmaları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Korkmaz, Burdur TUREM'in Türkiye'de turizm sektörü için öğrenci yetiştiren 9 okuldan biri olduğunu söyledi. TUREM'den mezun olan öğrencilerin neredeyse tamamının iş sahibi olduğunu aktaran Korkmaz, "TUREM'e başvuru oranı çok yüksek. Otellerde çalışmak üzere kat hizmetleri, mutfak ve resepsiyon gibi iş kollarında öğrenci yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz belirli bir eğitimden sonra okulun bütün hizmetlerini öğretmenlerin kontrolünde yapıyor" dedi.

Öğrencilerin hazırladığı yemeklerin tadına bakan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, yapılan çalışmaların gençlere meslek edindirilmesi açısından önemli olduğunu, okulun daha fazla öğrenci yetiştirmesi ve okulda daha verimli eğitim verilebilmesi için daha geniş bir mekana ihtiyaç duyduğunu gördüklerini ifade ederek, TUREM'in Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait yurt binasına taşınması talimatı verdi. Yemeğin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan örnek odayı da gezen Vali Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra okuldan ayrıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur'da Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement