Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması

Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması

"Hedefimiz; Uludağ'ın hem yazın hem kışın yoğun kullanılan bir milli park olması"

28.06.2014 11:17

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Hedefimiz; Uludağ'ın hem yazın hem kışın yoğun kullanılan bir milli park olması" dedi.

Karaloğlu, Uludağ Milli Parkı Sarıalan'da dönüşümün bir parçası olan satış üniteleri ve kır kahvesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Uludağ Milli Parkı'nın gişelerinde Uludağ yolunun asfaltlama çalışmalarının başlangıcını yaptıklarını, şimdi de bir başka tesisin temelini attıklarını belirtti.

Yeni teleferik hattının, bir hafta önce hizmete açıldığını hatırlatan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Geçen sene Uludağ merkezde Büyükşehir Belediyemiz altyapıyı, içme suyunu, kanalizasyon çalışmalarını tamamladı. Daha önce elektriklerimiz yeraltına alındı. Uludağ gerçekten Türkiye'nin de Bursa'nın da çok önemli bir değeri. Uludağ'ı daha iyi kullanabilmemiz için altyapı sorunlarını çözmemiz lazım. Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz bölgedeki bu altyapı sorunlarını hızlı bir şekilde gideriyor. Bugün temelini atmış olduğumuz bu tesisle Sarıalan'da vatandaşımızın alışveriş yapma, oturup bir çay içme, ihtiyaçlarını giderme açısından güzel bir mekan olacak."

"Hedefimiz; Uludağ'ın hem yazın hem kışın yoğun kullanılan bir milli park olması" diyen Karaloğlu, daha önce burada bulunan kötü görünümlü barakaların kaldırıldığını, onların yerine tamamen doğayla uyumlu ahşap malzemeden kır evleri yaptıklarını anlattı.

Karaloğlu, yeni Teleferik ile Uludağ'a çıkacak insan sayısının da artacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Buna da hazırlıklı olmamız lazım. Tabii ki kullanma koruma dengesi de çok önemli. Uludağ'ı korumazsak, Uludağ'daki yeşili, doğayı, yaban hayatı korumazsak Uludağ olmaz. Uludağ'ı, Uludağ'a gelen insanlarımızın koruması lazım. Mutlaka bu kullanma koruma dengesini de sağlamamız lazım. Şunu söylemiyoruz; 'gelenlerin zarar verme ihtimali var o zaman gelmesinler' de demiyoruz. İnsanımız gelsin, kullansın, istifade etsin. Ama mutlak suretle de buranın doğal yaşamını, yaban hayatını koruyacak tedbirleri hep beraber, vatandaşımızla birlikte alalım istiyoruz. Bu güzellikler hepimizin, milletin güzellikleri. Biz kamu görevlileri sadece bekçilik yapıyoruz. Hep beraber doğayı korumamız gerekir."

Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör de Uludağ'ın 30'u Uludağ endemiği olmak üzere 171 endemik ve toplam bin 300 bitki türünü barındırdığını belirterek, "Yılda 1 milyon ziyaretçisi bulunmaktadır. Gelen ziyaretçilerin sınırlı ihtiyaçlarını giderebileceği alanlar oluşturmak için bu yapılaşmayı başlattık. Doğayı koruyarak bu tesisleri yapıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Sarıalan'da ziyaretçiler için yaptırılacak olan sosyal tesisler, 250 metrekare taban üzerine yapılacak. 4 adet dükkan, 1 adet kır kahvesi, 2 adet bay, bayan ve engelli lavaboları olacak. Yaklaşık 450 bin liraya mal olacak tesis, eylül ayı sonunda hizmete açılacak. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement