Bursalı İşadamından Uü Tıp Fakültesi'ne Yapay Kalp Cihazı Bağışı - Son Dakika
Yerel

Bursalı İşadamından Uü Tıp Fakültesi'ne Yapay Kalp Cihazı Bağışı

Bursalı İşadamından Uü Tıp Fakültesi\'ne Yapay Kalp Cihazı Bağışı

Bursalı işadamı M. Celal Gökçen, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'na "kısa süreli kalp destek sistemi" bağışladı.

08.01.2015 14:22

Bursalı işadamı M. Celal Gökçen, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'na "kısa süreli kalp destek sistemi" bağışladı.

UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tıp Fükültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Davit Saba, bağışlanan cihazla ilgili olarak UÜ Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, bağışta bulunan işadamı M, Celal Gökçen ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu'na bilgi verdi.

"Kısa süreli kalp destek sistemi" denilen ve kalbi bir ay süreyle destekleyebilen cihazın, ne olacağı bilinmeyen kalp rahatsızlıklarında veya nakil bekleyen hastalarda kullanılacağını belirten Saba, "Bu aletle, ameliyattan ölü çıkmak diye bir şey yok artık" görüşünü iletti.

Sağlık Bakanlığı'nın kalp nakli yapılacak merkezlere "kısa süreli kalp destek sistemi"ni zorunlu kıldığını vurgulayan Saba, UÜ'nün bu cihazla birlikte kalp nakli yapmaya hazır hale geldiğini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de Gökçen'in üniversiteye her zaman desteklerde bulunduğunu, bu son bağışladığı cihazla, kalp naklinin çok daha seri olarak yapılabileceğini vurgulayarak, "Böbrek ve karaciğer naklinde olduğu gibi kamu hastanelerinde inşallah Türkiye'nin önemli bir merkezi haline geliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Bağışı yapan işadamı Gökçen ise UÜ'ye böyle bir katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

Dilek, UÜ'ye katkıları nedeniyle Gökçen'e plaket vererek teşekkür etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursalı İşadamından Uü Tıp Fakültesi'ne Yapay Kalp Cihazı Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement