Büyükşehir'den, "Özensiz" Altyapı Çalışmasına Ceza - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den, "Özensiz" Altyapı Çalışmasına Ceza

Büyükşehir\'den, "Özensiz" Altyapı Çalışmasına Ceza

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Yolu’nda emniyet tedbirleri ve bilgilendirme levhası olmadan, Başkent Elektrik adına elektrik altyapı çalışması yapan altyapı firması Anadolu Elektrik firmasına, 3 bin TL ceza kesti.

13.06.2017 15:04

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Yolu'nda emniyet tedbirleri ve bilgilendirme levhası olmadan, Başkent Elektrik adına elektrik altyapı çalışması yapan altyapı firması Anadolu Elektrik firmasına, 3 bin TL ceza kesti.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME), Başkent'te kaçak, özensiz ve ilgili yönetmeliğe aykırı olarak gerçekleştirilen kazılara karşı mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda gezici ekipler ve vatandaşlardan gelen şikayetler aracılığıyla kaçak kazılarla mücadelesini sürdüren AYKOME, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. adına Eskişehir Yolu üzerinde altyapı çalışması yapan Anadolu Elektrik firmasına, AYKOME Müeyyideler Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca, "çalışma sahasında emniyet tedbirlerinin ve bilgilendirme levhasının olmadığı"nın tespit edilmesi üzerine, 3 bin TL'lik ceza kesti.

Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Ankara'da hizmet veren altyapı kurum ve kuruluşlarınca oluşturulan AYKOME Genel Kurulu'nda alınan kararlar doğrultusunda, koordineli şekilde gerçekleştirilen altyapı kazılarının belirli kurallar dahilinde yapılabileceğini belirterek, "Eskişehir Yolu'nda süren çalışmayla ilgili vatandaşlardan yoğun şikayet aldık. Kazı mahallini, ekiplerimizle denetledik. Tespit edilen eksiklere ilişkin cezai işlem uyguladık" dedi.

Özellikle trafiği aksatan veya gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmadığı bu tür çalışmalarda vatandaşların gösterdiği hassasiyet için teşekkür eden Üçpınar, şunları söyledi: "Firmalar yönetmeliğe aykırı şekilde, bilgilendirme levhası koymayınca, vatandaş bu çalışmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını düşünüp bizi arıyor ve eleştiride bulunuyor. Biz, yapılan şikayetlerin hepsini dikkate alarak, en kısa sürede yapılan kazı alanına gidiyor ve denetim yapıyoruz. Kaçak olduğu, ilgili yönetmelik kurallarına uymadığı veya eksiklikler bulunduğunu tespit ettiğimiz kurum ve kuruluşlara da cezai işlem uyguluyoruz. Her kazıyı Büyükşehir'in yapmadığının da bilinmesini istiyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den, 'Özensiz' Altyapı Çalışmasına Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement