Büyükşehir 'Yenilenebilir Enerji Eğitimi'nde Örnek Oldu - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir 'Yenilenebilir Enerji Eğitimi'nde Örnek Oldu

Büyükşehir \'Yenilenebilir Enerji Eğitimi\'nde Örnek Oldu

Ankara’da gerçekleşen ‘Yenilenebilir Enerji Eğitimi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları örnek oldu.

03.03.2015 11:40

Ankara'da gerçekleşen 'Yenilenebilir Enerji Eğitimi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları örnek oldu.

Türkiye Belediyeler Birliği, Belediyeler Akademisi kapsamında gerçekleştirilen ve Türkiye'nin örnek belediyeleri ve kamu kurum kuruluşlarının katıldığı "Yenilenebilir Enerji Eğitimi", Ankara'da yapıldı. Eğitime davet edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Şube Müdürlüğü, hayata geçirilen çalışmaları katılımcılara anlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sunumu katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin davet edildiği "Yenilenebilir Enerji Mevzuatı, Uygulama Projeleri ve Uygulama Süreçleri Eğitimi" kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başkent Üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı. Yenilenebilir Enerji Kaynağı konusunda uzman kurum ve kuruluşların katıldığı eğitimde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin rüzgar, güneş, biyogaz gibi uygulamaları sunum eşliğinde anlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Şube Müdürlüğü Elektrik Mühendisi Ahmet Gencer tarafından aktarılan sunumda Sekapark, Doğu Kışla Parkı, Gaziler Dağı gibi noktalarda kurulan Rüzgar Türbini, Güneş Panelleri ve Biogaz Enerji Üretim Santralleri hakkında bilgi verildi. Enerjinin etkin ve verimli kullanılmasına dair örnek çalışmalardan bahsedilen sunumda katılımcılar hayata geçirilen bu projelerin diğer kuruluşlara örnek olacağının altını çizdi. Konuk katılımcılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine merak ettikleri konularda sorular sordu.

İki gün süren eğitimlerde katılımcılara "Ülkemizin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli ve Kullanımı", "Yenilenebilir Enerji Mevzuatı", "Rüzgar ve Güneş Enerjisine Dayalı Proje Geliştirme", "Türkiye'deki GES Yatırımları Değerlendirilmesi" ve "Güvenli ve Yeşil Bina TSE Sertifikasyon Standardı" gibi konularda sunumlar yapıldı. Ayrıca eğitimin son gününde Türkiye'nin ilk yeşil binası ziyaret edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir 'Yenilenebilir Enerji Eğitimi'nde Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement