Çalık, "Gücümüz Kadınlarımız" - Son Dakika
Yerel

Çalık, "Gücümüz Kadınlarımız"

Çalık, "Gücümüz Kadınlarımız"

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AK Parti iktidarlarında 13 yıl boyunca kadınlara yönelik önemli düzenlemeler ve değişiklikler yaptıklarını söyledi.

25.10.2015 17:03

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AK Parti iktidarlarında 13 yıl boyunca kadınlara yönelik önemli düzenlemeler ve değişiklikler yaptıklarını söyledi. Çalık yeni dönemde kadının bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmesi için birçok politikayı hayata geçireceklerini vurguladı.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Sıla Derneği Kız Kur'an Kursu ve KETEM'i ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Sıla Derneği Kız Kur'an Kursu'nda öğrencilerle bir araya gelen Çalık, daha sonra Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ni (KETEM) ziyaret ederek, merkez hakkında bilgiler aldı.

KETEM ziyareti esnasında konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, sivil toplum örgütleri ve bayanların yoğun olduğu yerlerde etkili bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Şener, bayanların kendileri tarafından tahsis edilen araçla merkeze getirilerek, uzmanlar tarafından kanserde erken teşhisini önemine karşı bilinçlendirildiklerini kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, "Farkındalık oluşturabilmek için 'Bu pembe kurdeleler ne?' diye soranlarla karşılaşacağız. 'Kanserden değil geç kalmaktan kork' sloganı da bu anlamda çok güzel. Erken teşhisle kanseri çok rahat atlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Çalık, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin mahallelere yaptıkları ziyaretlerin çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

"KADINLAR ÖNCELİĞİMİZ"

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, daha sonra Ramada Altın Kayısı Otel'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Milletvekili Çalık toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde kadınlara yönelik önemli değişiklik ve düzenlemelerin yapıldığının altını çizdi.

Kadınların üretime ve istihdama katılmasıyla birlikte üreten bir toplumun oluştuğunu ifade eden Çalık, "Kadınlarımızın istihdam edilmesi noktasında çok ciddi mücadeleler verdik. Kadın istihdam oranını yüzde 24'ten yüzde 26.6'ya, iş gücüne katılımını da yüzde 32'ye çıkarmış vaziyetteyiz. Kadının iş gücüne ve istihdama katılımı, üreten toplum haline gelmemize vesile oluyor. Kadınlarımızın üretmesiyle, toplumumuzun üretmesi, ülkemizin ve milletimizin üretmesi de beraberinde artıyor" diye konuştu.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde gençler ve kadınları öncelikli tuttuğunu da belirten Çalık, "Kadınlarımız, toplumsal hayatın olduğu kadar ailelerimizin de temel direğidir. AK Parti olarak, kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin arttırılması, işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak istihdamlarının arttırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının arttırılması temel hedefimiz" diyerek, sözlerini noktaladı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalık, 'Gücümüz Kadınlarımız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement